Är det läge?

Hej.
Jag är tjej på 11 år. Jag har precis träffat min drömkille. Vi båda känner att vi är helt perfekta för varandra. Vi har strulat och är redo för nästa steg. Är det läge eller är jag för ung?

Kram
/ Anonym <3

Svar

Hej!
Vad klokt att du hör av dig till oss med dina funderingar!

Du berättar att du har träffat din drömkille. Vad roligt att du känner att du träffat din drömkille och att allt känns bra! Du skriver också att ni har strulat och att ni är redo för nästa steg, vill du berätta mer om vad du menar med nästa steg? Jag förstår det som att du menar sex? Om det inte är det du menar hör gärna av dig igen. 

Om du menar att ha sex så vill jag först informera om vad lagen säger. Du berättar att du är 11 år men har inte skrivit hur gammal han är. Om han är över 15 år är det mycket viktigt att tänka på att enligt svensk lag så får en person som är över 15 år inte ha sex med någon som är under 15. Det betyder alltså att om din kille är över 15 så begår han ett brott om ni har sex med varandra.

Sen vill jag säga att när, hur och var du väljer att ha sex är upp till dig, det ska kännas rätt för dig och du ska känna dig trygg, säker, och redo! Jag förstår det som att du känner dig osäker på grund av din unga ålder, jätteklokt av dig att du funderar om det är rätt läge! Jag tror att det kan vara klokt att vänta om du känner dig minsta osäker. Eftersom ni känner att ni är rätt för varandra så kan ni säkert avvakta tills du känner dig helt säker på att du är redo och att ni under tiden kan stärka er relation. Sex är något fint som ska ske mellan er så ta gärna er tid att fundera och stärka er relation innan. Om ni väljer att ha sex är det också viktigt att det görs på ett säkert sätt, alltså att ni använder skydd som tex kondom för att skydda er mot graviditet och könssjukdomar.  

Hör gärna av dig om du har fler funderingar eller vill prata om något annat. Ta hand om dig!

/Tjejjouren.se