Jag vill ha sex men det går inte. Vad ska jag göra?

Det är så att förra året var jag med om sexuella övergrepp av en mycket äldre man. Jag var 14 då och nu är jag 15 och är på gång med en kille. Jag tycker verkligen om honom och vill ha sex med honom men min vagina vill inte öppnas eller hur man nu ska säga, jag får knappt in en fingertopp. Vad ska jag göra?

Svar

Hej!

Tack för att du anförtror dina tankar och frågor till oss. Du skriver att du vill ha sex med den här nya killen men att din vagina inte vill slappna av. Baserat på det du beskriver så låter det som att du har något som kallas vaginism. Vaginism är en slags kramp i slidan som kan vara resultatet av en traumatisk händelse, som den du varit med om. Att bli utsatt för sexuella övergrepp kan påverka en på många sätt. Har du berättat för någon om det du har varit med om? Det finns hjälp att få och det är viktigt att prata med en professionell när man har blivit utsatt för sexuella övergrepp. Du kan alltid kontakta en tjejjour, en jour som stöttar om man blivit utsatt för sexuella övergrepp är tex. Föreningen storasyster.                                                                   

Det finns några olika tips för att träna bort vaginism men det viktigaste av allt är att du faktiskt känner dig redo och får bearbeta det du har varit med om.

Börja gärna med att slappna av och smeka dig själv försiktigt. Du kan använda glidmedel eller olja.

Träna på att knipa ihop musklerna runt slidan en lång stund för att hitta musklerna. Öva sen på att slappna av i de musklerna.

Pröva att föra in ett finger när du har knipit och slappnat av, om det känns bra.

I övrigt tror jag att det är viktigt att kommunicerar med den du planerar att ha sex med, lyssnar på din kropp och gör ingenting som du inte vill eller som känns obehagligt. Kanske börja med att bara smeka varandra och kyssas så att du kan ta din tid att bli bekväm med den här nya killen.

/Tjejjouren.se