Min kille vill ha sex men inte jag

Hej, jag är en tjej på 15år och är tillsammans med en kille som är 20år. Vi har vart tillsammans i lite mer än 4månader nu och jag älskar honom jätte mycket. Mitt problem är att jag inte har någon sexlust alls. Jag förlorade min oskuld till honom och vi har sedan legat 2gr till. Han vill ligga med mig och känner behov för de men jag känner verkligen inte att jag vill ha sex. Vad ska jag göra? Finns det något jag kan göra för att vilja ligga? Jag blir aldrig kåt men jag kan tänka på sex och vilja ha det men när det väl kommer till sak är det som jag inte vågar och att jag skäms.

Svar

Hej

Starkt och modigt att skriva in till oss på tjejjouren och berätta om din situation.

Till att börja med vill jag bara säga att man ska aldrig ha eller känna att man måste ha sex emot sin egen vilja! Sex ska vara någonting härligt och njutningsfullt och på ens egna villkor. Sex är någonting som ska kännas bra och känns det inte bra ska man aldrig känna sig tvingad till att fortsätta. Dina gränser ska alltid respekteras och du ska inte behöva göra något du inte vill eller känner för.

Har du pratat med din pojkvän om hur du tänker och känner kring sex och kåthet?  Det kan vara skönt att prata om det så att han vet om att du känner att du inte har lust lika mycket som han har och vad det beror på. Om ni pratar om det och du berättar så får ju han en större förståelse och förhoppningsvis minskar det din press. Du kanske även får mer insikt i hur han ser på sex och ert sexliv.   

När man känner sig pressad kan det leda till att man inte har lust eller blir kåt. Ni kanske kan bestämma att ni inte har sex under en period så att du slipper känna den pressen? Ni kanske mer kan fokusera på att tar på varandra, smeker varandra, kysser etc men att det inte ska leda till sex. 

Det finns många sidor på nätet med tips kring sex och förspel till exempel ungdomsmottagningen.se och dit kan man även gå och prata med någon om sex och samlevnad. 

Hoppas du och din pojkvän kan prata med varandra om det här och att du känner att ert sexliv blir till något positivt och härligt som båda njuter av. 

Många kramar,

/Tjejjouren.se