Vill inte ljuga

Hej! Jag har skrivit lite med en kille från min skola som är ett år yngre än mig. Jag la till honom på snapchat då ryktet säger att han är en fuckboy. Jag la till honom för att jag kände att jag gärna ville ligga med någon och igår kväll diskuterade vi detta. Båda ville och vi sa att jag skulle höra av mig när mina föräldrar inte var hemma så vi kunde ses. Nu i efterhand har jag ångest över att jag tog upp detta med honom igår då jag vet att mina föräldrar har stenkoll på allt jag gör. Jag vill fortfarande ligga med honom, men jag vill verkligen inte behöva ljuga för mina föräldrar. Vet inte hur jag ska ta mig ur situationen.

Svar

Hej! Vad bra att du skriver till oss med dina frågor! Du skriver att du fått kontakt med en kille som du gärna vill ligga med. Ni pratade om att ni skulle höras när dina föräldrar inte är hemma så att ni skulle ses då. Nu i efterhand skriver du att du har ångest över att du tog upp detta med honom. Du skriver att dina föräldrar har stenkoll på vad du gör och även fast du fortfarande vill ligga med honom vill du inte ljuga för dina föräldrar och undrar hur du ska ta dig ur situationen.

När du skriver att du inte vet hur du ska ta dig ur situationen och fått ångest över att ni pratat om att ses när dina föräldrar inte är hemma tolkar jag det som att du inte längre vill träffa den här killen hemma hos dig för att ligga med honom. Tolkar jag dig rätt då? Du har alltid rätt att ångra dig när det kommer till sex! Oavsett om ni pratat och bestämt er för att ses. Även om du skulle träffa den här killen och exempelvis börja kyssas eller ha sex så har du rätt att ändra dig när som helst längs vägen! Jag förstår att det kan kännas jobbigt, men det är bara du som har rätt att bestämma över din kropp och vad du vill göra med dem och med vem. Det betyder också att det måste få kännas bra hela vägen. Sex är något som ska kännas lustfyllt och kul!

Du skriver att du inte vill ljuga för dina föräldrar. Är det just att vara hemma hos dig när de inte är hemma som känns jobbigt och du inte vill ljuga för dem om? Eller skulle du kunna träffa den här killen någon annanstans? Jag vill återigen säga att du inte behöver känna dig tvungen att ligga med någon oavsett om ni har pratat om det. Känns det inte helt bra så är det en känsla att lyssna på. Men om du som du skriver vill ligga med honom, finns det kanske andra sätt att lösa det på än att vara hemma hos dig?

Att du inte vill ljuga för dina föräldrar, är den en bra eller dålig känsla? Det jag tänker på är alltså om du tycker att ni har en bra relation och inte vill ljuga för dem på grund av det, eller om du tycker är jobbigt att de, som du skriver, har stenkoll på dig? Och när du skriver att de har stenkoll på vad du gör, vad tänker du skulle kunna hända om de fick veta att du träffat den här killen? Du skriver inte hur gammal du är, men inte ens föräldrar kan bestämma allt. Du har rätt till din egen kropp.

Jag hoppas att du fått svar på dina funderingar! Ta hand om dig!

/Tjejjouren.se