Har jag haft sex

Hej jag är en tjej som myste med en kille, det slutade med att han pulla mig.. efter rykten har han sagt att han stoppa in kuken i mig 2 ggr snabbt för den som vi va me kom. Jag fråga han o han sa jag stoppa bara in den, då tänker jag kan man säga att jag har förlorat oskulden då? Snälla hjläp/ anonym

Svar

Hej!

Vad bra att du hör av dig till oss med dina tankar och funderingar.

Du skriver att du mös med en kille och att han pullade dig. Du berättar även att enligt rykte stoppade han in sin penis i dig och att du frågade honom om detta, vilket han säger att han har gjort. Och nu undrar du om du har förlorat oskulden?

Ordet oskuld används ofta för att beskriva någon som inte haft sex. Vad som räknas som sex innefattar mycket mer än enbart penis i slida. Det kan vara att t.ex. slicka, pulla, smeka etc. 

När det pratas om oskuld sägs det ofta att ”förlora”, ”tappa” eller ”bli av med oskulden” vilket kan skapa en föreställning om att något händer med kroppen. Det är viktigt att veta att ingenting händer fysiskt med din kropp utan oskuld är endast ett ord för att beskriva en person som inte haft sex.

Vad du anser vara sexuellt intimt är bara upp till dig själv att avgöra, alltså är det bara du som kan avgöra ifall du har haft sex eller inte. Ingen annan kan avgöra det. Det är även viktigt att förstå att ingen kan se på dig ifall du har haft sex eller inte, det går heller inte att se via en undersökning. Vad som räknas som sexuellt intimt är olika från person till person.

Häng inte upp dig på ordet oskuld. Anser du att du har haft sex, då har du det. Det viktigaste framöver är att du känner dig bekväm, att allt känns bra och att det är skönt.

Jag undrar också över det du berättar om att han stoppade in kuken, jag förstår det som att du inte var med på det eftersom du frågade honom om det, stämmer det? Ville du det? Vid sex är samtycke väldigt viktigt, att båda är med på vad som händer och att man kollar av med varandra under tiden man myser eller har sex.

Hör gärna av dig igen ifall du har fler funderingar!

Ta hand om dig.

/Tjejjouren.se