sex utan skydd

Hej, jag förlorade oskulden förra veckan. En dum sak var att vi körde utan kondom. Jag är väldigt orolig att jag blir gravid. Det hände häromdagen igen med samma kille och då tror jag att han kom i mig. Men jag vågar inte fråga honom. Första gången är jag ganska säker på att han kom i mig. Jag har inte haft tid att gå till Umo, vad fan ska jag göra?

Svar

Hejsan,

Du skriver att du haft sex med samma kille två gånger men inte haft skydd. Du beskriver även att du nu är orolig för att du kanske kan vara gravid. Det är klokt av dig att tänka på att det finns en risk att du blir gravid. Det är därför väldigt viktigt att du går till UMO eller en barnmorskemottagning så snart som möjligt där kan du få hjälp med skydd för framtida gånger, antingen med kondomer eller med t.ex. ett hormonpreparat. Där kan du även göra ett graviditetstest, det kostar inget. Du kan också köpa graviditetstest på apoteket eller på flera av de vanliga matbutikerna. Graviditetstesterna är olika känsliga, oftast är runt den tiden som du skulle ha fått mens som du ska göra ett graviditetstest.

Att ha sex för första gången kan  såklart vara spännande och pirrigt men det är också något som kräver att man tar ansvar. Vissa kan känna att det är pinsamt att prata om preventivmedel men att skydda sig vid sex är både tjejens och killens ansvar och det kan därför vara bra att ta upp det med killen som du träffar om hur ni ska skydda er när ni har sex.

Ett av de bästa preventivmedlen är -kondom- då den både skyddar mot graviditet och könssjukdomar. På tjejguiden kan du läsa mer om olika preventivmedel. Om du har fler funderingar eller tankar är du alltid välkommen att höra av dig igen till oss. Vi finns här på frågelådan, chatt och telefon.

Ta hand om dig!

/Tjejjouren.se