Blod redan vid förspel

Hej jag är en tjej på 17 år, jag har en fantastisk pojkvän som jag verkligen känner att jag attraheras av. MEN oavsett börjar jag alltid blöda redan vid förspelet liksom. Blir aldrig heller tillräckligt våt för att kunna ha sex sen vet verkligen inte vad de är för fel och har aldrig varit såhär innan?
Vad ska jag göra och vad kan de bero på?

Svar

Hej!

Jättebra att du hör av dig och berättar om dina besvär.

Du skriver att du har en pojkvän som du verkligen attraheras av, men att du alltid börjar blöda vid förspel. Du skriver även att du har svårt att bli våt och att du aldrig haft detta problem tidigare.

Det kan finnas många olika orsaker till varför en börjar blöda vid förspel eller sex. En vanlig orsak kan vara att en inte är tillräckligt avslappnad eller att en känner stress eller oro inför sex, kan de stämma för dig? Detta kan även vara en anledning till att en upplever att det är svårt att bli våt. Precis som du säger så kan man känna lust till sex alltså att man blir kåt ”i huvudet” och vill ha sex men att kroppen inte blir upphetsad och våt. Detta kan bero på olika saker så som stress, tidigare sexuella övergrepp, att man kopplar sex till obehag eller negativa erfarenheter, att man känner press från media eller samhället om hur sex ska vara? Det är även lätt hänt att en tänker tillbaka på tidigare stunder när en hade svårt att bli våt att det påverkar och gör en stressad nästa gång en ska ha sex. Det behöver alltså inte ha att göra med om en attraheras av sin partner eller inte. Har du försökt prata med din pojkvän om hur du känner? Det kan kännas skönt att ens partner vet hur en känner, på så sätt kanske det är möjligt att finna en lösning tillsammans?

Blod vid förspel kan även bero på andra orsaker såsom irritation i underlivet eller annat medicinskt. Det är även vanligt att man har tidigare skavsår från när en tidigare haft sex som inte helt hunnit läka, och det kan därför hända att det kommer blod vid sex eller förspel nästa gång. Oavsett vad ditt problem beror på så finns det hjälp av få och det blir bättre. Skulle du kanske kunna kontakta en gynekolog eller ungdomsmottagning för stöd, de finns där för att hjälpa och har professionell kunskap.

Ta hand om dig!

/Tjejjouren.se