HJÄLP!!!

Hej. Jag är en tjej på 12 år(född 2006 så fyller 13) som har ett problem. Trots min unga ålder har jag haft 6 med flera personer, från såna som är i min ålder upp till ca 16,17. Jag vet att det är olagligt. Jag har bara haft 6 med tjejer pga jag är lesbisk. Men jag vågar inte berätta för mina föräldrar. Inte om att jag har haft 6 och verkligen inte att jag är lesbisk, min storasyster kom ut som det när hon var 17(2år sen)och hon blev tvingad att gå på terapi. Vad ska jag göra snälla hjälp mig?
//en orolig tjej kallad Felicia

Svar

Hej Felicia! Modigt av dig att höra av dig till oss <3

Du skriver att du har haft sex med tjejer och att du inte vågar berätta för dina föräldrar, varken att du haft sex eller att du gillar tjejer. Vissa blir sexuellt aktiva tidigare och andra senare och inget är konstigare än det andra. Mycket kan hända med ens sexualitet under livet och det viktigaste är att du känner dig trygg. Du berättar att du har haft sex med flera tjejer och även några som är 16-17 år. Det är viktigt att du vet att du inte har gjort något olagligt, däremot finns det en lag som säger att om någon som är över 15 år har sex med någon som är under 15 så begår den personen ett brott. Den lagen finns till för att skydda dig som är under 15, du har alltså inte gjort något fel. Hur känner du att du mår i dina sexuella relationer?

Jag uppfattar det som att du är orolig över att berätta för dina föräldrar om att har haft sex och att du är lesbisk eftersom din syster tvingades att gå i terapi. Jag förstår att det är jobbigt att känna den rädslan, skulle du kanske kunna prata med din syster om detta, om det finns möjlighet att stötta och hjälpa varandra? Det är också helt okej att inte vilja prata med sina föräldrar om vissa saker, så är du inte ensam om att känna. Kanske finns det andra människor runt dig som du litar på och känner att du kan prata med? En vän eller en annan vuxen? Annars finns det alltid vuxna på ungdomsmottagningen eller hos skolkuratorn som kan lyssna och stötta dig i dina känslor. Många som pratar om sina tankar och känslor med någon annan upplever att det känns bättre efteråt.

Du är självklart välkommen att skriva till oss igen, eller vända dig till vår chatt om du vill prata med oss live!

Ta hand om dig!

/Tjejjouren.se