Ångra att jag hade sex

Hej! Jag är en tjej som är 18 år gammal och ångrar att man har haft sex.
Jag ville ha sex när jag hade en pojkvän. Jag ville inte stressa upp och ha sex med en random kille. Men jag hade sex med en kille som jag kände bara lite. Jag sa nej många gånger, men jag ville inte tjata och jag ville prova hur det skulle kännas. Men jag visste inte att jag skulle få så här många skuld känslor på mig själv.
För samma kväll jag hade sex kunde jag verkligen inte sova och min puls vara ganska hög.

Min fråga är hur man kan gå vidare efter att man har ångrat att man hade sex?

Svar

Hej!

Vad starkt och klokt att du hör av dig till oss på Tjejjouren.se!

Du skriver att du ångrar att du har haft sex med en person som du kände bara lite och att du hade tänkt att du skulle vänta tills du blev ihop med en pojkvän. Du undrar nu hur man ska gå vidare när man har haft sex som man ångrar att man har haft.

Du skriver också att du har fått skuldkänslor efter sexet. Om det känns jobbigt efter sex är det bra att reflektera kring varför det känns så. Gjorde du något som du inte ville? Eller var det så att sexet i sig var misslyckat? Det kan bero på en massa saker, som vem det var du hade sex med, om du kände dig trygg med personen och hur situationen var. Det viktigaste är att båda ska vara med på att sexet och det är du som bestämmer över vad du vill och inte vill göra med din kropp. Det ska kännas bra före, under och efter sexet. Varför tror du att du känner skuld? Att ha sex ska vara något som är lustfyllt och härligt och inte förknippat med skam. Att du har haft sex innan du blir ihop med någon hindrar inte dig att njuta av sex med din framtida partner.

Du skriver att du sade nej flera gånger men att du sedan inte ville tjata och att du samtidigt var nyfiken på hur det skulle kännas att ha sex. Förstår jag dig rätt om du menar att du var tjatig som sa nej när killen frågade upprepade gånger om du ville ha sex? Om det var så är det ju han som tjatade på dig. Det är inte okej att tjata på någon att ha sex med en. Att du upprepade gånger sade nej till att ha sex är inget som ska få dig att känna dig tjatig eller jobbig, det är som sagt du som bestämmer över din kropp och vad du vill göra. Har du någon i din närhet som du kan prata med det här om? Tror du att det skulle vara skönt att lufta dina tankar kring vad du har varit med om?

Om du har några fler tankar eller frågor får du gärna höra av dig till oss igen!

Ta hand om dig!

/Tjejjouren.se