Killproblem

Hej!
Jag har skrivit med en kille sen i början på året och vi har träffats ett par gånger sen dess. Sen när vi träffades en gång så låg vi, vilket vi har gjort ett par gånger nu, och jag har fått reda på att han inte har känslor för mig, vilket jag inte har för honom heller. Men efter att han till och från har ignorerat mina meddelanden och bara visat allmänt ointresse av mitt liv har jag blivit irriterad på honom. Nu vet jag inte om jag vill fortsätta träffa honom eller inte för att jag periodvis nästan har mått dåligt av att ha kontakt med honom. Men när han frågar om jag vill träffas så vill jag ändå det lite, trots att jag vet att vi bara kommer ligga. Saken är den att jag vill detta, men ändå inte. I alla fall så vet jag inte hur jag ska säga/skriva till honom om jag inte vill fortsätta träffas. Jag har velat konfrontera honom ett par gånger och berätta hur jag känner kring att han ignorerar mig, men jag klarar inte av det. Jag är konflikträdd och får nästan skuldkänslor av att bli sur på honom trots att det är han som betett sig respektlöst mot mig (som jag upplever det).
Vad ska jag göra?

Svar

Hej!

Vad bra och klokt att du hör av dig till oss.

Du beskriver att du och en kille har träffats under en period och haft sex med varandra. Du har fått reda på att han inte har känslor för dig, du har inte heller känslor för honom. Du känner dig irriterad över att han inte visar så mycket intresse förutom när ni träffas. Vilket du känner är respektlöst. Du beskriver motstridiga känslor, du både vill och inte vill träffas. Du säger också att du vill konfrontera honom men du känner dig lite konflikträdd. Har jag förstått rätt?

Det är helt förståeligt att må dåligt av att känna sig illa behandlad. Även fast du inte har känslor för honom är det ändå inte okej av honom att få dig att känna såhär. Att prata om att du inte tycker om att han bland annat ignorerar dig kan vara ett första steg för att lösa problemet. Du ska inte vara rädd för att konfrontera honom eller ha några skuldkänslor över detta eftersom du har rätt till dina känslor!

Skulle det inte kännas bättre efter du pratat med honom eller att han väljer att fortsätta bete sig såhär kanske det är bäst att fundera över om det är värt att ha en relation med honom. Du beskriver själv att du ''nästan mår dåligt av att ha kontakt med honom''. En ska inte behöva må dåligt över en relation. Du skriver att du vill bryta kontakten men att du inte vet hur du ska skriva det till honom. Var ärlig och skriv till honom att du inte vill träffas mer och om du vill skriv också varför du inte vill fortsätta ses. Det finns inget fel med att inte vilja ha kvar en relation med någon.

Hör gärna av dig igen om du har fler funderingar.

/Tjejjouren.se