En 13 årig tjej;)

Jag är en 13 årig tjej som snart fyller 14 som är så kåt jag vill ha sex nu. Det är så att jag tidigare har gjort sexuella saker med killar men inte direkt sex på det sättet. Jag gjorde det med en äldre det gildes alltså som våldtäkt osv och efter all anmälan om det oså, känner jag fortfarande att jag är kåt kanske inte på dom jag gjorde sakerna med, utan en annan kille. Han är i min ålder vet inte vad jag ska göra, men efter allt snack med kuratorer och så har jag fått reda på att om man gör något litet sexuellt är det olagligt. Den killen jag gillar har sagt att han gillar mig också och jag vill göra så mycket mer än vad jag får, vet inte hur jag ska orkar vänta till 15 eller i huvudtaget låta bli om vi blir ihop.

Svar

Hej!

Vad roligt att du tar kontakt med Tjejjouren.se!

Du skriver att du är kåt och vill ha sex och är intresserad av en kille, men eftersom du snart är 14 år är det olagligt om du är med en kille som är äldre än vad du är. Du berättar också att du tidigare haft sex och därefter haft kontakt med kuratorer efter att det blev en anmälan.

Först vill jag säga, vad roligt att du vill ha sex! Sex ska vara skönt, roligt, trevligt och något som en längtar efter! Vilket du ju beskriver att du gör. Och vad roligt att personen som du är intresserad av också gillar dig! Vad är det du gillar med honom? Hur är han som person? Hur brukar ni träffas? Kan ni prata om åldersgränsen för sex, varför den finns och hur ni känner?  

Lagen om att äldre personer inte får ha sex med minderåriga (under 15 år) finns för att skydda barn och ungdomar från att bli utnyttjade. Jag förstår att det kan kännas irriterade om du och den här killen båda vill göra samma grejer men som inte är lagligt just nu. 

Jag tänker att du kanske kan prata med en kurator eller någon inom skolhälsovården eller på ungdomsmottagningen och få mer information och tips? På Tjejjouren är vi tyvärr inte experter på hur lagen ska tolkas, exempelvis vad ni skulle kunna göra utan att det blir olagligt, vad som i så fall kan hända, och vad som skulle vara tillåtet. Men en grundläggande sak här är att er relation är ömsesidigt och att ni båda vill! 

Du berättar att du tidigare gjort sexuella grejer med killar, hur kändes det och hur tänker du på det idag? På Tjejjouren tycker vi att sex ska kännas bra före, under och efteråt, att alla de här delarna är viktiga.

Här kan du läsa mer om vart närmaste ungdomsmottagning finns: http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/

Hoppas att du fått lite vägledning i dina tankar och känslor. Ta gärna kontakt med oss igen om du vill eller behöver.

Ta hand om dig!

/Tjejjouren.se