Den där annorlunda !

Hej, är det på något sätt nedvärderande att pulla? för jag Har gjort det och när min kompis pch jag kom in på ämnet blev hon typ helt konstig när ja sa att jag hade gjort det. Liksom killar kan runka hej vilt men inte tjejer? Sen är min andra fråga, när kan man börja ha sex? Är det någon speciell åldersgräns förutom den där båda måste vara under Ekerö över femton?

Svar

Hej, vilken bra fråga du ställer! Vad intressant att du har frågor kring hur andra ställer sig till tjejers egna sexualitet. Som du har märkt så kan en del personer och strukturer eller "regler" i samhället uppmuntra killar att ha en egen sexualitet, till exempel att prata fritt om att en har runkat i helgen eller att en är kåt. Det finns inte alltid samma frihet kring tjejer och att en precis har pullat sig själv. Det är helt vanligt, och jag tycker att det är bra att du gör det sådär självklart som det faktiskt är, tjejer och killar blir kåta, och tjejer och killar runkar och pullar sig själva då och då.

Du undrar också när en kan börja ha sex med en annan person. Som du verkar ha koll på så får inte någon som är över 15 år ha sex med någon som inte har fyllt 15 år, eftersom då betraktas en som ett barn. Med sex menas samlag eller andra sexuella handlingar som går att jämföras med samlag, tex munsex. Lagen är till för att skydda unga personer mot att bli utnyttjade av någon som är äldre.

Att veta vad en gillar och njuter av när det gäller den egna kroppen är ju jättebra. Och att vara sugen och längta efter att ha sex med någon för första gången är vanligt. Finns det någon som du är intresserad av på det sättet? Om du vill berätta mer om dina tankar så kan du chatta med en av våra tjejjourer eller ungdomsjourer. Alla kontaktuppgifter hittar du på vår första sida.

Ta hand om dig nu, och njut av sommaren!

/Tjejjouren.se