En ny fråga från Tjej 13 år!

Fråga från: Tjej 13 år

Jag är 13 år och blir kåt på porr, jag har försökt att stoppa in mina fingrar (i fittan) fast det känns inte skönt och jag får inte in dom ordentligt. Tror ni att det är att jag tar in dem fel?. Jag älskar porr när det är två tjejer mest. Är det konstigt att jag blir kåt när jag bara är 13 år? När jag var liten (typ 9-10) så hade jag en vän som hade knullat med en kille, och hon frågade mig om jag ville prova med henne så jag sa ja och vi började hångla och slicka varandras fittor och suga varanns bröst och jag och hon gillade det så när vi sov över hos varann så gorde vi allt det, vi gjorde även det i en lek plats det var en båt och som ett litet rum så ingen såg oss. Är det att förlora sin oskuld eller är det bara när killen tar in sin kuk i en? kan jag vara lebb för det? Jag känner mig jätte kåt så jag bara vil ta hem en kille och ha sex med honom! Fast alla säger att man ska vänta för den rätta typ! Min mamma vet inte att jag blir kåt eller någonting och jag tycker att det är pinsamt att prata med henne om sånt. Hoppas ni svarar snart! , vad kan man andvända dom en kuk för att stoppa in uta att behöva gå ut och köpa en dildo? Puzz

Svar

Hej! Vad bra att du vänt dig till oss med dina funderingar.

Du har många tankar och frågor i ditt mail, och jag ska försöka besvara alla. Du skriver om att du är 13 år och ofta blir kåt, bland annat när du tittar på porr, men att du inte tycker att det är så skönt att stoppa in fingrar i fittan. Många tycker att det är skönt att onanera när man är kåt, men det är väldigt olika på vilket sätt man gillar att onanera. En del tycker det är skönt att penetrera (stoppa in saker, till exempel fingrar eller andra saker), andra tycker det är skönt att använda sig av duschen och vissa tycker det är skönast att smeka utanpå fittan och så vidare. Det finns inga rätt och inga fel, det du tycker är skönt ska du göra mer av och det du inte njuter av behöver du inte göra. För att få lite tips på hur du kan göra när du onanerar kan du titta här: http://www.tjejjouren.se/aktuellt/taggar/onani  Du undrar också vad du kan använda som kuk om man inte vill gå och köpa en dildo, och tips på föremål hittar du också på länken ovan. Egentligen kan du använda lite vad som helst som har bra form, men tänk alltid på att det inte får finnas något som är vasst eller smutsigt på föremålet, eftersom det kan skada dig.

Du funderar på om det är konstigt att du blir kåt när du är 13 år, och det är det inte. Det är jätteolika för olika människor när man börjar känna kåthet och attraktion, och det är inte konstigt att känna kåthet som 13-åring. Du skriver att du inte vill prata med din mamma om dina känslor och det behöver du inte göra. Man har olika relation med sina föräldrar, en del tycker att det är självklart att kunna prata med sin mamma om allt och andra tycker inte det- det är helt okej! Har du någon annan du pratar med om sådana här saker? Kompisar kanske? Om du känner att du har mycket tankar kring kåthet och sex, och att du känner att du inte har någon att prata med om det, så får du alltid vända dig hit eller till en lokal tjejjour. Ibland kan man känna sig lite ensam om man är lite "före" sina vänner, både psykiskt och fysiskt och då kan det vara skönt att ha någon utomstående att bolla med. Vad tror du om det?

Du skriver också att du skulle vilja ta hem en kille och ha sex med honom men att alla tycker att det är viktigt att vänta på "den rätte". Vad tycker du själv? Är det viktigt för dig vem du har sex med? Vill du vänta tills du träffar någon som du vill vara med länge, eller spelar det ingen roll? Många har uppfattningen att den man har sex med första gången ska vara något alldeles extra och speciell, medan andra tycker att det kvittar och mest vill ha det gjort. Det är olika hur man funderar kring sex och kåthet och det viktigaste är att du vet vad du känner och vill. Man ska inte göra något för att någon annan fått en till att göra det, och man ska aldrig göra något man egentligen inte vill. Lyssna på din kropp, vad du känner och vad du är redo för. Du känner dig själv bäst. Vad tänker du kring det?

Du undrar också över om man kan säga att du blivit av med oskulden när du hade sex med en tjej, eller om man måste blivit penetrerad av en kille för att bli av med oskulden. Det är olika vad människor tänker kring den frågan, och det är olika vad man menar med oskuld. Vissa menar att vara oskuld är att inte ha haft penetrerande sex med en kille, medan andra har en mycket vidare defenition av vad begreppet oskuld innebär. Vad tycker du själv? Om att bli av med oskulden skulle innebära att man måste ha sex med en kille skulle väldigt många lesbiska vara oskulder, trots att de har haft sex med många tjejer till exempel. Hur tänker du kring det? Du bestämmer själv vad du vill kalla det som du och din kompis gjorde. I allmänhet pratar man nu för tiden ofta om att göra sexdebut, istället för att bli av med oskulden. Hur tänker du kring det, har du gjort sexdebut i och med det du gjorde ihop med din kompis?

Du undrar vidare om det som du gjorde tillsammans med din kompis gör att du kan vara lesbisk, och det är omöjligt för mig att svara på. Det är inte ovanligt att det varierar kring vad eller vem man är intresserad av, och vissa tycker inte att det är så viktigt att definiera huruvida man är homo- bi- eller heterosexuell, eller något helt annat. Tycker du att det är viktigt? Du skriver att du vill ha sex med en kille, men också att du blir kåt av att se porr med två tjejer och tidigare har haft sex med en tjej. En del gillar både killar och tjejer (bi-sexuella), och en del gillar, som jag skrev innan, tjejer i perioder och andra perioder killar. Det är bara du själv som kan svara på frågan om du är lesbisk, och det är bara du som kan välja att kategoriera dig som det ena eller andra. Det är viktigt att känna att man är fri i hur man vill vara och hur man vill leva, känner du att du är det? När man som du är 13 år är det ganska många i ens omgivning som kan försöka styra och bestämma över en på olika sätt, är det så för dig? Det är ibland svårt att veta var man själv står i olika identitetsfrågor, så stressa inte och tänk på att många saker blir tydligare med tiden. Gör bara det du själv vill och var alltid rädd om dig.

Hör gärna av dig igen om jag missuppfattat dig, eller om du har fler frågor.

Ta hand om dig!

/Tjejjouren.se