P-piller

Det är så att jag har tagit mina p-piller i över 5 månader. Allting har fungerat bra och jag har aldrig hoppat över sockerpillerna. För ungefär en vecka sen glömde jag ta mitt p-piller i tid och tog den ungefär 7 timmar senare än vanligt, alltså hade det då gått ungefär 31 timmar mellan två p-piller. Några dagar efter det fick jag en blödning, men den var inte riklig alla utan lite bara. Nu efter den första blödningen har jag blödit i 5 dagar i sträck nu och det blir bara mer o mer blod, det känns som om det aldrig slutar. Inte ens när jag har mens vanligtvist kommer det så mycket blod som det gör nu. Jag hade också samlag där jag inte var skyddad med något annat än mina ppiller några dagar innan jag råkade ta mitt p-piller försent. Jag undrar om detta är farligt och vad det kan bero på att jag blöder så mycket och länge mitt i min karta. Jag trodde det var mellanblödningar men läste på nätet att det inte kommer mycket blod då. Tack på förhand!

Svar

Hej! 

Du skriver att du tagit dina p-piller i över 5 månader. Men att för en vecka sen så glömde du att ta ett och du har nu fått en riklig blödning som pågått i 5 dagar. 

Precis som du säger så brukar det inte vara mycket blod om det är mellanblödningar under p-piller. Därför tycker jag att du ska kolla upp detta hos  ungdomsmottagningen eller vårdcentralen som skrev ut p-pillerna till dig om du fortsätter blöda. Då kan du få råd om hur du ska gå vidare, kanske behöver du byta p-piller till något annat. 

Lycka till! 

/Tjejjouren.se