Blöder efter oskyddat sex

Hej, jag är jätteorolig att jag har blivit gravid eller något. Jag äter p-piller och har gjort det i ca 6 månader, men är ibland orolig att jag typ tappar de i handfatet och att jag inte sväljer dem, fast jag tror att jag gör det. Så har haft oskyddat sex med min kille och nu har jag blödig litegrann efter i två dagar. Mår typ lite illa också. Det är ingen könssjukdom iaf. Jag är jätteorolig att jag blivit gravid eller att det är något allvarligt. Tänk om jag inte sväljt en tablett och blivit gravid. Är jätteorolig. Bör jag vara det? Eller är det ingen fara? Ska jag bara vänta och se om det slutar blöda?

Svar

Hej! 
Det är inte ovanligt att man blir osäker på när man tar en tablett, om man tagit den eller inte. En strategi för dig kanske kan vara att säga "Nu har jag tagit den!" Så känns det mer tydligt? 

Att du blöder kan vara tecken på att mensen är på väg. Om du äter ihop p-piller kartor rekommenderas också att ifall du börjar blöda att du gör uppehåll med p-pillren i fyra dagar. 

Ibland kan man få en blödning fast det inte är dags för mens, oftast är det helt ofarligt men kan vara bra att kolla upp. Finns det möjlighet för dig att ringa Ungdomsmottagningen i den staden du bor? De kan hjälpa dig! Din pojkvän kanske kan följa med dig som stöd. Hör gärna av dig till ungdomsmottagnignen eller till den barnmorska som skrev ut dina p-piller. 

Kram <3

/Tjejjouren.se