Kortare mens cykel

Hej! Har börjat använda p-stav igen och har haft den ett par månader. Ibörjan hade jag inga problem och inte heller förra gången jag hade det. Men nu så får jag mens var annan vecka i ca 3 månader så är lite orolig om det är något?

Svar

Hej!

Vad fint att du hittade hit med din fråga!

Du skriver att du har mens varannan vecka och att det har varit så i tre månader. Du skriver också att du har satt in en P-stav, men att det inte var några problem i början och att du har haft P-stav förut och att det inte var några problem då heller. Hur långt efter att du satte in P-staven fick du problemen med mens varannan vecka?

Hormonet i P-staven påverkar din kropp vilket gör att i början när man sätter in P-stav så kan man få lite besvär och uppleva förändringar i kroppen och humöret. En förändring i kroppen som man kan få av P-stav är ökade blödningar. Du skriver att du har haft mens varannan vecka i tre månader. Eftersom det har pågått länge så rekommenderar jag dig att gå till en ungdomsmottagning och prata med en barnmorska om det. Om du fortsätter att ha mens varannan vecka och det inte har gått över efter sex månader så rekommenderar jag dig att söka dig till en ungdomsmottagning igen för att prata om vad det kan bero på.

Du skriver att P-stav har fungerat bra för dig förut. Om du hade ett uppehåll innan du satte in P-staven igen så kan det vara så att kroppen behöver anpassa sig till hormonerna som den hunnit vänja av sig vid under uppehållet.

Jag hoppas att mitt svar hjälpte dig.

Lycka till och ta hand om dig!

Vänligen,

/Tjejjouren.se