Mens

Hej!
Jag har ätit ihop 3 kartor nu med mina p-piller. Det är prionelle. Nu har jag ändå fått min mens, jag ska ha min mens nu men med tanke på att jag skjutit upp så ska den inte komma. Borde jag äta några av mina sockerpiller nu så jag kan blöda klart? Vad tycker ni?

MvH

Sara

Svar

Hej!

Du har ätit ihop p-pillerkartorna för att undvika mens men nu har mensen kommit ändå. Det kan vara som du beskriver att ibland när en vill hoppa över mensen med hjälp av preventivmedel så kommer mensen ändå.

Du undrar om du ska äta sockerpillren nu så att du har mens. De som kan svara bäst på den frågan tror jag är de som har skrivit ut p-pillren till dig. Du kan testa appen "Alltid öppet" där du kan boka in ett onlinesamtal med en ungdomsmottagning eller barnmorskemottagning (om du är över åldersgränsen för ungdomsmottagningen).

I alla läkemedel så följer det med en lapp med information. I informationen om Prionelle står bland annat att kroppen anpassar sig till p-pillren under de första månaderna och därför kan det uppstå oregelbundna blödningar. Du kan också hitta den informationen här om du vill läsa mer och kanske hitta svar där.

Hoppas att du hittar svaret på din fråga. Lycka till!

/Tjejjouren.se