Genomblödningar i 2 månader

Hej!
Jag tar prionelle 28 och jag har gjort det i snart 1 år men nyligen har jag börjat fått mellanblödningar/genomblödningar och det har jag haft i ungefär 2 månader nu. Innan det hade jag hoppat över sockerpillrena och struntat i att ha mens då jag fick reda på att det var okej att göra så. 2 månader efter det så började jag få mellanblödningar. Jag har tagit mitt piller vid samma tidpunkt varje dag men för ungefär 2 veckor sedan så glömde jag det i 2 dagar så det har forsatt. Vad kan jag göra för att få stopp på mellanblödningarna? Ska jag låta mensen komma då den är dags? Borde jag söka mig till en ungdomsmottagning eller en doktor? (Jag har inte haft några andra tecken på en infektion men jag antar att det kan finnas där ändå)

MvH Anonym

Svar

Hej!

Det är ju jättebra att du uppmärksammar vad som händer med din kropp! Jag förstår att du tagit prionelle 28 i ungefär ett år och att du de senaste två månaderna börjat få mellanblödningar. Du berättar också att du låtit bli att ta sockerpillren.

Sockerpillren är till för att en ska försöka hålla kvar rutinen att ta ett piller ungefär samma tid varje dag och för att en inte ska tappa räkningen efter de sju dagar en i så fall haft uppehåll, så som du sa är det helt okej att hoppa över dem! Speciellt om en är bra på att ta dem samma tid varje dag som du verkar vara! Däremot är det viktigt att inte ha uppehåll längre än 7 dagar eftersom skyddet mot graviditet då minskar!

Tyvärr kan jag inte svara på hur du kan få stopp på mellanblödningarna så angående det råder jag dig att kontakta ungdomsmottagningen eller gynekolog där du bor! Om du är osäker hade jag låtit mensen komma och börjat ta p-pillren vid mensens start, men tycker absolut att du ska kontakta ungdomsmottagningen för att dubbelkolla så allt står rätt till!

Hör av dig om du behöver hjälp med något annat.

Kram och lycka till!

Ta hand om dig!

/Tjejjouren.se