Mens i 2 veckor paus och sedan mens igen

Hej, jag har p-stav sedan min abort slutet på januari. Har haft en ganska regelbunden mens sedan dess och det har varit som vanligt. Har till och med känt att min mensvärk minskat drastiskt sedan jag lagt in den. Men nu har jag ett problem. Jag hade mens i 2 veckor och 3 dagar, sen stoppade den, ungefär 1 eller 2 dagar efter den stoppade hade jag sex med min pojkvän och har nu haft mens/blödningar i ytligare en vecka. Blodet är helt rött och jag har även haft ”klumpar” om man säger så.
Är detta ett missfall? Är det pga p-staven? Bör jag ta ut den? Va är det som händer?
Mvh
Super stressad

Svar

Hej!

Du skriver att du har en p-stav efter att du gjorde en abort i januari. Du skriver också att du innan hade regelbunden mens men att den nu du haft mens med korta intervaller. Det är svårt för mig att svara på exakt varför det blir så som du beskriver.

Dock låter det som du beskriver inte helt ovanligt när en har satt in en spiral, vissa kan blöda väldigt lite hela tiden, medan andra blöder mer, eller oregelbundet. Det är med andra ord inte så konstigt att mensen förändras under tiden som en har p-stav. Du skriver också och frågar om det är missfall, vilket jag tyvärr inte kan svara på. Det är däremot inte alls konstigt att det bildas klumpar under mensen, det är något som många upplever.

Om du är orolig eller upplever att detta är ett problem tycker jag att du ska kontakta den mottagning där du satte in spiralen. De som jobbar där är utbildade och kan svara mer konkret på vad det är som händer i din kropp. Du ska absolut inte behöva känna något obehag i din kropp.

Hoppas att jag kunde hjälpa dig med att besvara din fråga, och du är alltid välkommen att kontakta oss igen om du har några andra frågor eller funderingar.

Ta hand om dig!

/Tjejjouren.se