Strul med hormonella preventivmedel

Hej, jag är en 18 årig tjej som satte in en hormonspiral för ca 7 månader sedan. Pågrund av jobbiga biverkningar som nedstämdhet, konstant mes blödning och akne valde jag att ta ut den. Sedan en vecka tillbaka har jag istället börjat använda P-ring men även denna har gett mig biverkningar. Min mens slutar aldrig , jag blöder konstant och känner mig ständigt svimfärdig med huvudvärk. Känns som att ungdomsmottagningen inte tar mig på allvar utan bara skriver ut ytterligare hormonella preventivmedel. Vad ska jag göra?

Svar

Hej!

Vad bra att du hör av dig till oss på tjejjouren!

Du berättar att du har haft fler jobbiga biverkningar av hormonspiral och P-ring, du känner inte att ungdomsmottagningen inte tar dig på allvar. Det låter som att du haft det riktigt tufft på senaste tiden och jag beundrar din styrka! De biverkningar du beskriver låter väldigt jobbiga, och jag förstår att du är trött på dem.

Om du känner att ungdomsmottagningen inte tar dig på allvar så uppmuntrar jag dig att ta kontakt med en barnmorskemottagning i ditt område. Deras uppgift är att ta hand om vardagliga hälsofrågor som du stöter på i ditt liv som kvinna, och förhoppningsvis får du ett bättre bemötande där. Många som arbetar där har lång erfarenhet och de kan också ha större möjlighet att hjälpa dig än på en ungdomsmottagning.

Hoppas mitt svar kunde hjälpa dig!

Ta hand om dig!

/Tjejjouren.se