Tjej som inte har råd

Hej!
Jag är en tretton snart 14 årig tjej.Det är så att jag vill börja göra gelénaglar men jag har inte råd att köpa alla saker som man behöver till det, hur kan jag tjäna pengar snabbt och lätt?

Svar

Hej! 

Tack för att du hör av dig till oss med din fråga! Det är tråkigt att inte ha råd med det man vill, men det är bra tänkt av dig att försöka spara till det hela!

Hjälper du till med sysslor hemma? Du kanske kan hjälpa till med lite mer avancerade saker typ som att tvätta fönster eller sånt som tar längre tid. Har dina föräldrar/vårdnadshavare svårt att betala dig kanske du kan fråga en släkting eller vän till familjen om du kan hjälpa till med något hemma hos dem? Ett annat tips är att sälja något som du har redan, som du kanske tröttnat på. Sälja kan du göra på köp och säljsidor t.ex. Då kan du ta hjälp av en vuxen om det känns svårt. 

Håll ögonen öppen vart det jobbar folk i din ålder, kanske något sommarjobb? Fråga om de behöver mer arbetskraft eller de vet något ställe som behöver det. Men se alltid till att skriva på anställningsavtal om du ska ha ett officiellt jobb och be en vuxen du litar på om hjälp. 

Stort lycka till! 

Ta hand om dig,

/Tjejjouren.se