VARFÖR?!!!

Dessutom blir killar oftare nedslagna på stan än tjejer, så egentligen finns det ingen anledning för tjejer att gnälla över att de känner sig rädda när de går hem själva om kvällen.

Detta står i er text om vad feminism är! Har bara en fråga VEM skriver detta och VARFÖR?? HELT sjukt att skriva så!!

Svar

Hej!

Tack för att du lyfter upp detta och vad bra att du ifrågasätter. Jag förstår det som att du syftar på texten "Vad är feminism". Syftet med det stycket är att visa på kommentarer och reaktioner en kan få när man berättar att man är feminist år 2020, kommentarer som syftar på att feminism inte skulle behövas. En vanlig kommentar är då just detta stycke du skriver "Dessutom blir killar oftare nedslagna på stan än tjejer, så egentligen finns det ingen anledning för tjejer att gnälla över att de känner sig rädda när de går hem själva om kvällen".  Som svar till detta menar vi på att feminism absolut behövs och att prata om män/killars våld mot kvinnor/tjejer är livsviktigt. Kvinnor blir mördade, trakasserade, våldtagna, diskriminerade, misshandlade, just på grund av att dom är kvinnor. 

Tagen ur kontext är detta självklart inget vi står bakom! Tanken är att visa på motståndet vi möter i samhället. Stort tack för dina synpunkter, vi ska skicka detta vidare och förtydliga texten.  

Vänligen, 

/Tjejjouren.se