Ekonomsiskt bustånd000

Jag har sökt ekonomiskt bistånd i början av oktober , får aldrig klmma på brsök i slutet av novembet ringer jag och hör varför jag aldrig får npn tid plus lämnar in en ny ansökan . Talat om att jag hat ringt ovh tjatat flera ggr. I december xår jag komma . Där får jag veta att jag inte får hjälp för oktober pga att det gått för lång tid. Men det var inte mitt fel . Jag ringde dom flera flera ggr . Men de sa spelar ingen roll det har ändå gått förr lpng tid. Kan man göra så???? Vad har jag för rätt??

Svar

Hej, vad bra att du vet att du kan söka ekonomiskt bistånd.

Ibland kan det verkligen vara svårt att hitta bland all information, tyvärr hittar jag inte hur du ska göra i exakt din situation. Det jag tänker att du kan göra är att skicka in en ny ansökan och att du överklagar den från oktober.

Det som jag hittade på socialstyrelsens hemsida är att:

Du har alltid rätt att ansöka om bistånd och få ett beslut. Ansökan ska handläggas skyndsamt, men det finns ingen regel om exakt hur många dagar handläggningen får ta.

Om du får helt eller delvis avslag på din ansökan ska du få ett skriftligt beslut med en motivering till varför du inte beviljas biståndet. Om du inte är nöjd med beslutet kan du överklaga det till förvaltningsrätten.

Om du känner att du vill lämna klagomål på hur socialtjänsten har hanterat ditt ärende så kan du kontakta ansvarig verksamhetschef.

Om du har allvarliga synpunkter eller klagomål på socialtjänsten kan du vända dig till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, för mer information.

Titta gärna på hemsidan själv om du kanske hittar mer info som kan hjälpa dig:
https://www.socialstyrelsen.se/stod-i-arbetet/ekonomiskt-bistand/ekonomi...

Lycka till och ta hand om dig <3

/Tjejjouren.se