mamma snus!?!?

Hej! Jag är en tjej på 14 snart 15 år. Jag har autism och ADD. För några dagar sedan gick jag in på ica och när jag är vid kassan ser jag nikotinfritt snus med smak av äpple, då var det som om något hände i huvudet, jag fick för mig att jag ville snusa. Så jag letar runt på internet hur man köper snus utan leg och då är det någon som länkar till en sida som inte är så noga med att man är under 18 man behövde bara kryssa i''jag godkänner och är över 18 år'' så jag beställde snus och det har inte kommit fram men jag mår nu skit, jag beställde på mammas kort och det här är som att släpa en sten i bröstet. Vad fan kommer mamma göra när hon får hem paketet, tänk om hon öppnar och kollar, jag kommer sjunka under jorden, jag vill berätta men vågar inte vad fan ska jag göra, hatar att ha add, jag ligger här o gråter just nu HJÄLP!

Svar

Hej!

Vad modigt av dig att skriva in till oss på Tjejjouren.se!

Du berättar att du kände för att börja snusa och har nu beställt snus på din mammas bankkort eftersom du är under 18 år. Jag tänker att eftersom du skriver i din fråga att du nu mår dåligt över det som har hänt så vet du att det i den här situationen råkade bli fel. Det finns en anledning till att det inte säljs till barn under 18 år, det är eftersom det är skadligt, den lagen finns till för att skydda dig och din hälsa. Vad tror du att det var som gjorde att du ville köpa snus, är det något du funderat på tidigare?

Vi gör alla fel och misstag ibland och du verkar vara klok och medeveten om att det blev fel. Jag tänker att det du skulle kunna göra nu är att vara ärlig mot din mamma och berätta vad det är som har hänt. Då kan ni prata om det och du får en chans att be om ursäkt. Om jag var du skulle jag nog prata med din mamma innan paketet med snus kommer, då är hon förbredd och blir inte förvånad när paketet väl kommer. Tänker även att det kanske är bättre att du får en chans att prata med din mamma innan så att hon inte får reda på att någonting hänt när hon ser paketet eller ser att du har betalat med hennes kort. Är det något som du känner att du kan göra? Hur tror du att det samtalet skulle gå? Du kanske kan testa att skriva ner det du vill säga så att du är förberedd. Vi kan alla göra fel ibland och det är okej, viktigaste är att man står för det man gjort och ber om förlåtelse. <3

Stort lycka till nu med samtalet med din mamma.

Kramar,

/Tjejjouren <3