Dåligt samvete av porr men ändå lockade

Hej älskar sidan <3
Jag är i ”unga tonår” om man säger så vill inte säga exakt ålder.
Vet att onani är normalt men inget jag någonsin skulle prata öppet om. Gör det ganska ofta och älskar det men i hemlighet. Förra året kollade jah i hemliget på porr men slutade med det för fick nästan lite ångest av vad jag egentligen höll på med. Har hållt mig ett helt år utan att kolla på det. Men idag va första ggn på länge jag kollade lite. Kom typ direkt. Nu känner jag dåligt samvete som vanligt. Vet att ni nu kommer skicka i stil med ”ta och funderar på vad som gör att du vil kolla på det och tänder på det” och likande. Detta har jag redan gjort. Jag ska verkligen försöka kolla bort från porr för får så dåligt samvete av det och det påverkar mig verkligen inte positivt i längden. Vet inte vart jag vill komma med det jag skrivit men ville bara skriva av mig lite...

Svar

Hej! Kul att du älskar vår sida och vad klokt att du vänder dig till oss med dina funderingar! <3 Du verkar vara väldigt medveten och har reflektera kring hur du tänker om porr. Det är fantastisk bra.

Precis som du säger kan porren få oss att både bli upphetsade men också leda till att man får dåligt samvete, speciellt när en vet att den industrin är våldsam och förnedrande. Jag förstår att det måste kännas jobbigt att vara nyfiken men samtidigt veta att man kommer få dåligt samvete. Man kan reagera lite olika av att titta på porr. Som du berättar så känner du då och då att du vill titta men får även dåligt samvete efteråt. Även om det kan kännas jobbigt eller konstigt så kan man ändå bli upphetsad, det är inget vi alltid kan styra över, porren har den funktionen. Att bli upphetsad av viss porr betyder inte heller att man själv vill ha den typen av sex som visas. Det som är bra att vara medveten om när man tittar på porr är att den inte stämmer överens med verkligheten med hur det går till, hur kroppen ser ut och reagerar och liknande. Du berättar att du inte tittade på ett år, hur mådde du då? Du ska känna att du mår bra när du onanerar och har sex, det ska kännas bra före, under och efteråt.

Känn efter vad som känns okej för dig. Om du mår dåligt över det - tänk igenom varför du vill sluta. Kanske kan du skriva upp anledningar som du kan påminna dig när du lockas till att titta igen. Det är fantastisk bra att du utforskar din kropp och sexualitet! Det ska du kunna fortsätta med utan att få dåligt samvete på grund av porren.

Många kramar!

/Tjejjouren.se