Ekonomi Ekonomi och bli Advokat?

Hej!
Detta är förmodligen helt fel ställe att ställa min fråga på men jag hittar ingen studievägledare som kan besvara den. Jag hoppas att någon av er har erfarenhet om detta. Jag ska börja gymnasiet efter sommarlovet och antagningen har redan varit. Som första val, som jag förmodligen kommer in på, har jag programmet ekonomi ekonomi. Jag har ofta varit fram och tillbaka mellan linjer då jag i framtiden vill bli advokat. Därefter hade ett bra val för detta yrke varit antigen ekonomi juridik eller sam beteende. Däremot intresserade ekonomi ekonomi mig bäst och därför valde jag den. Min fråga är då, är det möjligt för mig att bli advokat om jag går ekonomi ekonomi på gymnasiet?
Hoppas ni kan hjälpa mig med detta :)

Svar

Hej!

Du undrar om du kan läsa till advokat på universitet/högskola om du läser ekonomi ekonomi på gymnasiet? Uppfattar jag det rätt?

Du kan utan problem läsa Ekonomi/ekonomi och sen läsa vidare till advokat. Huvudsaken är att du läser något du trivs med på gymnasiet. Du kommer att hinna läsa en massa juridik om du väljer att läsa vidare till advokat på högskolan. På hemsidan https://www.antagning.se/se/start hittar du alla olika utbildningar och kan även se behörighetskrav.

Varmt lycka till med dina fortsatta studier!

/Tjejjouren.se