För sent för sport?

Jag är tretton år och gick på innebandy för ett och ett halft år sedan. Då spelade jag nästan fem sässonger. Men sedan slutade jag eftersom att jag kände mig väldigt ensam i laget och skippade träningar och tillslut gick det inte längre.

Jag saknar inte innebandyn i sig men jag saknar verkligen känslan av att vara i ett lag, typ. Jag går liksom inte i något annat och har förlorat träningslist eftersom att jag inte gör det för någon, det känns som om det inte spelar någon roll om jag är snabbast i världen om jag ändå inte springer ett lopp.

Jag vill gå i någon sport igen men jag vet dels inte vilken för jag kan inte komma tillbaka innebandyn nu, men samt är det den ända sport jag har bra erfarenhet av. Men jag är liksom 13/14 till hösten och det är så sent att börja i en sport. Vet det eftersom jag själv sett andra som börjar i innebandyn sent när jag spelade.

Vilken sport kan man börja i senare? Finns det någon? (Och säg inte att alla har varigt nybörjare och att ingen kommer bry sig)

Svar

Hej!

Vad kul att du skriver till oss på tjejjouren.se :)

Du skriver att du innan spelat innebandy men att du slutat och att du nu saknar känslan av att vara med i ett lag och att hålla på med någon idrott. Du berättar att du kände dig ensam i laget, var det på grund av det som du slutade?

Nu vet jag inte riktigt vad du har för inställning till idrott. Vissa vill utöva den på en hög nivå medan andra tycker att det är kul att bara hålla igång och ingå i en gemenskap men oavsett så tycker jag absolut att du ska ge det en till chans :)

Det finns många som inte börjar med någon idrott förrän senare. Tänker du att du vill utöva en lagsport såsom fotboll, basket eller hockey? Eller en idrott där man kan vara själv men ändå ingå i en gemenskap såsom friidrott, tennis och badminton? Det finns mycket att välja mellan och det är verkligen inte alls för sent. Hur skulle du känna för att kontakta en förening av den idrotten du är nyfiken på och testa dig fram? Kanske har du också någon klasskompis, vän eller bekant som också skulle vilja börja träna något nytt? Det kan kännas skrämmande att börja en ny sport men man ska inte låta det hindra en, tänk vad fantastiskt det kommer att kännas när du hittar en sport som du verkligen tycker om och ett lag du trivs med.

Lycka till!

Kramar från oss,
/Tjejjouren.se