Under annat fliken är ni gulliga tack!

Såååå jag är fjorton år. Jag har mått skot aslänge (a det är ju inte bättre nu precis) men jag känner att jag måste komma ut å ta tag i nått för fan. Så jag vill typ volontär arbeta.
Kan man göra det om man är fjorton?
Vad är bra ställen att volontär arbeta för?
Bor i Umeå om ni skulle ha nå specifika tips heheeh

Svar

Hej!

Tack för din fråga <3

Vad kul att du är intresserad av att volontärarbeta! Att vara volontär kan vara väldigt givande. Men det kan även vara jobbigt, beroende på var man volonterar och med vilka uppgifter.

Jag har inte jättebra koll på var man kan engagera sig om man är 14 år. Många organisationer har en 18 årsgräns, men vissa organisationer tar emot yngre också. Ett tips är att höra med den lokala Stadsmissionen eller Röda korset och fråga om det finns någonting som du kan hjälpa till med. De har ofta en kläd-och prylinsamling som de kan behöva hjälp med att sortera, exempelvis.

Jag hittade dessutom denna hemsida som har samlat alla organisationer i Umeå som behöver volontärer som du kan kika på om du vill: https://www.volontarbyran.org/umea

I början på din fråga nämner du att du har mått skit länge och att det inte har blivit bättre. Det är modigt av dig att nämna det i din fråga till oss!

Hur kommer det sig att du har mått dåligt så länge; är det någonting speciellt som har hänt? Har du fått hjälp med ditt mående? Om du inte har fått det ännu, finns det någon i din närhet som du kan prata om ditt mående med? Det kan vara en kompis, en lärare, familjemedlem, idrottstränare, eller kurator på din skola.

Det kan vara tungt och jobbigt att må dåligt under en längre tid och ofta mår man bättre av att prata med någon om det. Genom att höra av dig till oss har du tagit det första steget mot ett bättre mående, och det första steget är oftast det svåraste steget att ta!

På vår hemsida tjejjouren.se kan man kontakta en tjejjour via en chatt eller mejl, eller via frågelådan som du ju har gjort. Alla jourer har sin chatt öppen vid olika tider, och man är alltid helt anonym när man pratar med oss. det finns en tjejjour i Umeå, men du kan kontakta vilken tjejjour du vill.

Via den här länken hittar du vilka jourer som har sin chatt öppen just idag: https://tjejjouren.se/kontakta-jour

Du förtjänar att må bra. Du får jättegärna höra av dig till oss igen, antingen här på frågelådan eller via chatten som jag nämnde tidigare.

Vi hejar på dig!

/Tjejjouren.se