Byta klass

Hej! Jag är 14 år. Jag trivs inte i min klass. Jag går i B och vill byta till A. Jag har 2 vänner i A. Jag har försökt prata med mina handledare och specialpedagog men den bryr sig inte och säger nej. Behöver hjälp. Jag trivs verkligen inte i B.

Svar

Hej!

Så klokt att du hör av dig till oss på tjejjouren.se!

Du berättar att du inte trivs i din skolklass och vill byta till din parallellklass där två vänner går. Så bra att du har tagit upp det med skolpersonalen och berättat hur du känner det. Det låter på dig som att de inte verkar bry sig om din önskan och att det sagt nej till ett byte.

Jag funderar på om du hade kunnat prata med någon vuxen hemma, finns det någon mer som känner till din situation och att du inte trivs? De hade kunnat hjälpa dig att prata med skolan och be om att få byta klass.

Vill du prata mer om vad det är som gör att du inte trivs i din klass och hur det känns att inte bli betrodd av socialpedagogen, så finns vi här. Du får gärna chatta, mejla eller ringa till oss jourer. Öppettider och jourer hittar du på tjejjouren.se, det finns någon att prata med varje dag.

Du ska inte behöva klara av detta ensam, så bra att du hörde av dig!

Ta hand om dig!

/Tjejjouren.se