flyttar

kan socialtjänsten hjälpa dig om du vill flyttar och bor utomlands

Svar

Hej!

Tack för att du hör av dig till oss på Tjejjouren med din fråga.

Det är svårt för mig att svara på din fråga eftersom att jag inte vet exakt hur din situation ser ut. På din fråga förstår jag det som att du inte bor i Sverige, och vill flytta, antingen inom det land du bor i nu, eller till Sverige. Har jag uppfattat dig rätt då?

Socialtjänsten i Sveriges uppgift är att se till barn och ungdomar lever under trygga och goda förhållanden. Har du varit skriven i Sverige tidigare? Kanske är du fortfarande skriven i Sverige? I så fall skulle du kanske kunna kontakta socialtjänsten i den kommun du bodde i innan, de kan isåfall svara på hur och om de kan hjälpa dig med en eventuell flytt. Till socialtjänsten kan en ringa anonymt och ställa frågor, du behöver helt enkelt inte säga exakt var du bor eller vad du heter. Vet du om det finns någon motsvarighet till socialtjänsten i det land du bor i? Det finns även en möjlighet för dig att kanske försöka kontakta dem isåfall, då kan de se om de kan hjälpa dig på plats där du är.

Om du är svensk medborgare skulle du även kanske kunna kontakta svenska ambassaden om de finns på plats där du bor, tror du att det är en möjlighet för dig?

Känner du att det är en fara för ditt liv så ska du kontakta polisen antingen där du bor eller svenska polisen på deras utlandsnummer 0046 77 114 14 00.

Som sagt är det väldigt svårt för mig att ge dig något exakt svar när jag inte vet hur din situation ser ut. Jag rekommenderar dig att kanske kontakta någon av våra jourer där du kan chatta med oss och berätta mer om din situation, och vi hjälper dig jättegärna utifrån det. Här kan du se vilka jourer som har öppet när: https://tjejjouren.se/kontakta-jour

Ta hand om dig!

/Tjejjouren.se