Anonym

Hej! Jag är en tjej på 13 år och har två frågor.

1. Jag har haft flytningar i över 2 år och mina bröst började växa för över 2 år sedan. Jag har även fått finnar och hår mm. Men jag har inte fått min mens än och jag börjar bli orolig för att den inte kommer. Dessutom tänker jag helatiden "den känns som om jag fått mens nu!" Men det är alltid bara flytningar. Nästan alla mina kompisar har mens och jag känner mig så liten när de pratar om det. Vad ska jag göra?

2. Jag har använt topp ganska länge och nu har jag största storleken, 170, men jag vill börja med Bh. Jag har tänkt att fråga mamma jättelänge men aldrig vågat. Jag blir osäker på om jag värkligen behöver bh..
En gång frågade jag när vi va i kassan i än affär, men då sa hon bara "inte nu". Jag vet inte äns om hon hörde vad jag sa. Alla andra i min klass använder Bh och jag typ "skäms" över att ha topp. Jag känner mig mycket yngre än dem. Har ni något tips på vad jag ska göra, eller vad jag kan säga till mamma om jag ska fråga henne?

Svar

Hej,

Tack för din fråga!
Jag tror att du redan har fått svar på den så kika gärna på det vi har skrivit till dig tidigare och hör gärna av dig igen om du undrar något mer.

Ta hand om dig!

/Tjejjouren.se