:::::

Jag håller på med två olika idrotter som jag försöker satsa lika mycket på. Men det är svårt. Jag tycker båda e jättekul oså men jag är mycket nättre på den ena. Jag vill inte sluta på någon men santidigt tycker jag det är jättejobbigt varje gång jag måste välja bort en tröning eller match för att jag ska göra nått med andra idrotten. Snälla jag vet inte vad jag ska göra. Jag vill inte göra folk besvikna. Varje gång jag väljer bort något gör jag jättemånga besvikna o jag får jättedåligt samvete. Jag mår vetkigen inte bra pågrund av detta. Och ingen av tränarna tycker jag satsar riktigt o nu när jag börjar bli äldre blir det mer träningar och större ansvar o jag mår ännu sämre för allt

Svar

Hej!

Tack för din fråga till frågelådan, så bra att du hör av dig till oss!

Du berättar att du håller på med två olika sporter som du försöker att satsa lika mycket på men att det är svårt. Ibland är det som svårast att välja när båda sakerna är roliga, du skriver att båda sporterna är jättekul. Vad roligt att du har hittat så mycket som du tycker om att göra! Jag förstår att det inte är en lätt situation och du berättar att du verkligen inte mår bra av detta. Det känns viktigt för dig att hitta ett sätt så att det blir bättre för dig så du inte känner stress och oro. Du ska hålla på med sport för att det är roligt tänker jag. Hur känner du? 

Den här situationen verkar göra att du inte mår bra, du är orolig för att göra folk besvikna när du tvingas välja bort träningar och matcher för att kunna delta i din andra sport. Du beskriver också att det ställs högra krav att en ska ta ansvar och träna mer nu på din nivå. Hur blir det för dig? Har du kunnat förklara det här för dina tränare? Finns det någon som hade kunnat förstå ditt läge och hjälpa dig att hitta en lösning?

Hör gärna av dig till oss igen! Kom ihåg att du är värdefull och förtjänar att må bra och ha roligt.

Lycka till och ta hand om dig!

/Tjejjouren.se