Alternativ till kondom

Kanske lite konstig fråga men jag vill onanera med en banan men jag har inga kondomer och vill inte fråga eller köpa det heller. Men kan man linda in bananen i plastfolie eller en plastpåse? Eller har ni några andra tips på vad man kan göra?

Svar

Hej!

Vad kul att du skriver in till oss med dina funderingar kring onani!

Onani är något som är vanligt och som en upptäcker redan som barn men som en inte gör medvetet förrän i tonåren eller vuxen ålder. Vissa gör det för att slappna av, andra för att få orgasm och vissa gör det inte alls! Huvudsaken är att du bestämmer över varför du onanerar eller inte. 

Det är jättebra att du lär känna din kropp genom att testa dig fram med olika knep när du onanerar. Med hjälp av onani kan du lära dig vad just du tycker är skönt och tänder på. Det finns flera olika sätt att onanera på, att smeka klitoris är det vanligaste.

Du nämner i ditt mail att du funderat på att onanera med en banan men att du saknar kondom att täcka den med. Du funderar även på om en kan täcka den med något annat eftersom du inte vågar fråga efter eller köpa kondom. Det är jättebra att du tänker på hygienen. På de flesta ungdomsmottagningar går det att hämta gratis kondomer om det känns lättare?  Tänk på att det kan vara ändrade öppettider nu under COVID-19! 

Här hittar du din närmaste ungdomsmottagning: https://www.umo.se/hitta-mottagning/ 

När det kommer till onani är det bara fantasin som sätter gränser så fortsätt att prova olika saker som känns bra för dig! Läs mer om onanitips här: https://www.umo.se/sex/att-ha-sex/onani/onanitips-snippa/

Ta hand om dej <3

/Tjejjouren.se