Onani,kondomer,lite sex osv

Hej en tjej på 13 år. Har flytningar lite då o då. Men ja måste få hjälp med att få orgasm när ja onanerar. Hur ofta måste man onanera på en vecka för att få orgasm? Hur får ja tag på kondomer utan att mina föräldrar vet? Ja e skitsugen på sex men har ingen. Tack för svar!

Svar

Hej, vad klokt att du skriver till oss med dina funderingar!

Du undrar olika saker så jag delar upp din fråga i olika svar.
Dels undrar du vart du kan få tag på gratis kondomer utan att dina föräldrar får reda på det. Du undrar också hur mycket du behöver onanera för att nå orgasm.

För att svara på din första fråga om kondomerna kan du alltid gå till sjuksystern på din skola eller till en ungdomsmottagning. Där finns alltid gratis kondomer att få. Det är jättebra att du tänker på att skydda dig när du väl ska börja ha sex. Det är ju inte bara en graviditet du får skydd mot då utan också mot könssjukdomar. Jag vill också bara påminna om att du själv bestämmer när du är redo och ska bara göra saker med någon annan som du själv vill och är bekväm med. Som du säkert vet är det gräns på att man ska vara minst "byxmyndig" när en ska ha sex första gången, alltså 15 år.

När det kommer till onani är det svårt att ge dig något exakt svar då tjejers och kvinnors kroppar ser så olika ut. Du är som du skriver 13 år vilket betyder att din kropp fortfarande växer och går igenom massa förändringar. Men att onanera utvändigt på klitoris brukar vara något som många av oss tjejer uppskattar. Vet du vart din klitoris sitter? Du kan ta hjälp av en spegel och titta, det är som en liten kula som sitter ovanför din slida. På umo.se kan du se de olika delarna. Antingen kan du bara själv smeka där eller så kan man använda något som vibrerar. Få kvinnor verkar kunna få en orgasm genom att stoppa upp något i sin slida. Så det handlar inte om hur ofta du onanerar utan hur du gör det. Testa att ha fokus på din klitoris. På tjejguiden finns det fler tips på hur en kan onanera. 

Hoppas att jag kunde besvara dina frågor. Annars är det bara att höra av dig igen :) Lycka till!

Kramar från oss,

/Tjejjouren.se