Är det normalt att bli kåt på vad som helst? och hur gör jag om mitt underliv stinker???

Hej! jag är 12 år och jag har onanerat i snart ett år, ingen vet om det förutom mina föredetta bästavänner och min förra pojkvän. Jag skäms otroligt mycket och jag känner mig omänsklig eller typ äcklig. Är det normalt att jag kan bli kåt på vad som helst? Men en annan fråga är att mitt underliv luktar mycket även om jag byter trosa ofta och jag har ingen svamp men vad kan jag göra så att det luktar mindre?

Svar

Hej,

Vad fint att du hör av dig hit med dina tankar så att du kan få lite stöd!

Du skriver att du är 12 år gammal och har onanerat nästan ett år, att du har berättat om det för väldigt få och skäms mycket för det du gör. Du har också funderingar om ditt underlivs lukt.

Till att börja med tycker jag det låter jättefint att du utforskar din kropp och sexualitet, och att det är synd att det känns skamfullt för dig! Att onanera är ett väldigt bra sätt att lära känna sin kropp, vad man tycker om och att helt enkelt ha det skönt. De flesta människor onanerar någon gång då och då, vissa gör det mer sällan och andra väldigt ofta. Du är den enda som bestämmer om, hur och hur ofta du vill onanera, och du behöver inte heller berätta om det för någon annan om du inte vill! Det är heller inget konstigt att bli kåt ofta och av olika anledningar, särskilt när man är i puberteten och det händer mycket nytt i kroppen.

Du skriver att du känner dig äcklig för att du onanerar. Det behöver du absolut inte göra! Sex och onani är tyvärr något som många tycker känns lite pinsamt eller obehagligt att prata om, men lust och kåthet finns hos nästan alla människor och är ingenting som du behöver skämmas för.

Du undrar också över ditt underliv och skriver att det luktar mycket. Fittan har av naturen en viss doft och alla personers underliv luktar lite olika. Slidan rengör sig själv genom flytningar, men för att ditt underliv ska må bra är det bra att tvätta de yttre delarna med vatten ungefär en gång om dagen. Om du känner att du vill använda något mer finns det produkter på apoteket som är speciellt utformade för fittan, men oftast räcker det gott och väl med vatten. Men, även när du tvättar dig regelbundet kommer ditt underliv ha en viss doft och det är helt i sin ordning.

Hoppas du blev lite klokare och hör gärna av dig igen om du har fler frågor.

/Tjejjouren.se