Svårt att bli kåt

Hej! Jag har svårt att bli kåt och vet inte hur jag ska göra. Har kollat på porr men inte riktigt känt lusten att ta på mig själv. Skulle vilja utforska det mer, men vet inte hur.. Har heller aldrig fått en orgasm.

Svar

Hej, vad modigt av dig att du hör av dig till oss.

Det kan vara väldigt svårt att skynda fram kåtheten. Det kan vara extra pressande om man känner att du måste vara kåt. Då kan kroppen känna pressen och därför blir du inte kåt. Sex och lusten kan under en period variera och därför kan man ibland vara kåt och ibland inte. Ibland har det att göra med att man är trött, stressad eller bara inte sugen och kåt. Alla funkar olika och i perioder kan en också vara asexuell. Asexuell innebär att man inte är intresserad av att onanera, eller att ha sex med andra personer.

När man börjar onanera så får man testa sig fram om vad man tycker om och vad som är skönt. Att titta på porr leder inte alltid till att man blir kåt, porren är också ganska missvisande och i många fall våldsam så det är inte ovanligt att du inte blir kåt av det. Tycket att det är jätteklokt av dig att du skriver och berättar! Mitt bästa råd är att du utforskar din kropp i din egen takt och låta det ta den tid det tar, Något du kan fundera över är om det alltid har varit så eller är det något som hänt nyligen. Om man kanske har varit med om något jobbigt kan det också påverka sexualitet, kan det vara så för dig? Du är välkommen att höra av dig igen på chatt, telefon eller frågelådan om du vill prata mer.

Kram,

/Tjejjouren.se