Är jag gravid?

Hej! Jag är en tjej på 14 år som på senaste tiden varit väldigt orolig över en grej. Jag fick min mens för runt ett år sedan nu och den var väldigt oregelbunden det första halvåret men rättade till sig sedan. Men nu så kom den plötsligt inte och är för tillfället 15 dagar sen. Jag är oskuld, men har onanerat så är rädd att jag kan ha blivit gravid genom det fast jag varit ganska noga med att tvätta händerna först varje gång. Innan mensen var jag inte orolig över något heller eller hade några problem. Jag har inte fått några fler speciella symtom förrutom att mina bröst ömmar lite extra (det har de dock gjort förrut lite då och då) och även blivit lite större. Vill gärna inte ta ett graviditetstest då jag helst inte vill berätta detta för mina föräldrar eller köpa ett själv, är liksom bara 14. Tack på förhand!

Svar

Hej!

Så klokt att du hör av dig till oss på Tjejjouren.se!

I början av sin menstruation så kan det vara lite oregelbundet precis som du berättar att det har varit för dig, det är ganska vanligt. Du undrar om du kan ha blivit gravid eftersom dina bröst ömmar och din mens är 15 dagar sen?

Du behöver inte vara orolig över en graviditet då du inte blir gravid av att onanera. På tjejguiden kan du läsa mer om hur man blir gravid. Och som du skrev angående ömmande bröst så är det någonting som kommer och går under puberteten eftersom brösten växer även under puberteten. Så du behöver inte ta något graviditetstest på grund av att du onanerat.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Kram,

/Tjejjouren.se