Anonym 11 åring

Hej!
Jag har ett problem jag onanerar ganska många gånger i veckan. Men då är det i duschen för att det finns hårda strålar. Men med eltandborsten också för det är en hård vibration. Det funkar väldigt bra också. Men broblemet är att jag vill testa o stoppa in fingrarna men det går verkligen INTE. Max 1 centimeter kan jag stoppa in och när jag försöker djupare känns det som att nått ska gå sönder där inne eller som att nått är i vägen. Och det gör ont och det är väldigt behagligt. Men jag har inga andra problem jag kissar helt normal o sånt det är bara när jag försöker stoppa in fingrarna. Ni kanske säger att man ska gå till gynekologen men jag är livrädd för de jag vet inte varför har aldrig varit där. Mitt andra problem är att jag vill kunna stimulera klitores skälv utan hjälp men det går inte heller hur hårt jag än gör jag måste ha en håååård vibration eller hårdaste vatten stråle då är det super skönt och jag kommer på bara nån minut. Snälla hjälp mig!

Svar

Hej, jättebra frågor du skriver till oss med!

Det kan finnas flera anledningar till att det inte känns skönt att stoppa in ett finger i slidan. En anledning kan vara att du inte är tillräckligt våt, vilket är något som man inte kan styra rent viljemässigt. Att bli våt har ofta med upphetsning att göra. Det du kan börja med är att ta god tid på dig så att din kropp hinner med. När man blir upphetsad så blir man våt och slidmynningen vidgar sig så att exempelvis ett finger kan få plats. Så våga ta tid på dig och känna efter vad du tycker om. Onani ska kännas skönt och härligt! Nu har du använt duschstråle och eltandborste frekvent med ganska hård styrka, vilken din kropp kanske inte riktigt hänger med på, att du inte hinner bli våt. Du skriver även att du skulle vilja kunna stimulera klitoris på egen hand. Kanske är det värt att testa nya sätt att onanera, att inte onanera i duschen på ett litet tag för att sedan börja om med dina fingrar som enda hjälpmedel? Allas kroppar funkar olika så låt det ta tid och våga utforska vad just du tycker om.

Om du känner dig orolig vill jag uppmuntra dig att ta kontakt med din närmsta ungdomsmottagning så kan de hjälpa dig vidare med dina besvär. Det är inget läskigt att gå dit, de finns till för att hjälpa ungdomar med alla möjliga frågor om till exempel kroppen, kärlek eller känslor. Du kanske kan berätta för dem om din oro kring att träffa gynekolog, så kanske de kan hjälpa dig med din rädsla? Om du inte vågar gå dit själv, kanske du kan be någon som du litar på att följa med dig som stöd?

Lycka till och många kramar!

/Tjejjouren.se