Inte skönt att onanera och blir inte våt

Jag är en 15 åring som har försökt onanerat i runt 3 års tid. Men jag får aldrig till det så att det känns skönt. Det känns bara skönt när jag ligger på sidan med händerna mellan benen och typ ”trycker”. Men jag vet att ingen annan kommer kunna göra det, samt så blir jag inte våt fast det är upphetsande. vad gör jag för fel? När jag onanerar känns det bara som att jag rör mig själv som om man skulle röra sig på armen. Tacksam för svar :)

Svar

Hej!

Vad bra att du vänder dig till tjejjouren.se med dina frågor.

Vad som är skönt är olika för de flesta. Det finns inga rätt eller fel utan det handlar om att känna sig fram och prova olika grejer. Alla njuter inte av onani och vissa kan bara få orgasm med en dildo eller vibrator. Andra njuter bara av onani och gillar inte alls sex med andra.

Det finns hjälpmedel att ta till som kan göra det skönare, till exempel glidmedel, vibratorer eller nåt som finns hemma: olivolja, en kudde eller duschmunstycket. Här kan du läsa allt om att onanera.

Alla kroppar reagerar olika på beröring och att du inte blivit våt behöver inte betyda att det är något fel på dig. Ibland kan en känna lust, alltså att man känner sig kåt och sugen på sex men man kanske inte känner upphetsning i kroppen alltså att man  inte blir våt. Om du provar andra tekniker eller testar att fantisera, så kanske du blir våt. Annars finns det som sagt glidmedel att använda. Om du är orolig över din kropps funktioner, kan du kontakta ungdomsmottagningen där du bor.

Sen så är det viktigt att komma ihåg att det inte är obligatoriskt med onani. Om du inte njuter av det, behöver du inte hålla på med det. I samhället idag är sex mycket i fokus och sex kan vara härligt, men det är absolut inget måste, även om det känns så. Pröva dig fram och försök hitta din njutning - det finns inga rätt eller fel. Låt det ta tid och om du inte hittar den, så är det helt okej <3

Ta hand om dig!

/Tjejjouren.se