Är det fel att vilja ha en sexleksak?

Hej! Jag är en tjej på 14, snart 15, år. Jag blev sexuell av mig vid tidig ålder och onanerar ofta. Men i flera månader har det blivit mindre skönt.

Att bara smeka mig själv går absolut inte utan oftast brukar jag använda något vibrerande som en eltandborste eller stoppa in något i slidan (oftast ett tandborstefodral). Jag tycker båda är riktigt sköna, men saknar en pulserande vibration som inte tandborsten ger och fodralet är typ för litet.

Så nu kommer vi till frågan. Är det fel att fundera på att skaffa/vilja skaffa en sexleksak? Typ en dildo, vibrator eller liknande till rabbit.

/Kåt tjej

Svar

Hej!

Jättebra att du hör av dig hit med dina funderingar kring onani! 

Du skriver att du har onanerat ett tag och att det för mesta har fungerat bra, men att du nu har börjat fundera på att skaffa en "riktig" sexleksak. Det är förstås helt naturligt att vilja testa något nytt efter ett tag och det finns sexleksaker för alla typer av behov och önskemål.

Fördelen med att byta ut eltandborsten och tandborstfodralet mot "riktiga" sexleksaker vore ju bland annat att sexleksaker ofta är lättare att hålla rena och dessutom är de ju bättre anpassade för att onanera med.

Angående om det är "fel" att köpa en sexleksak så skulle jag vilja svara att inget är fel så länge man inte skadar sig själv eller någon annan. Om du skulle tycka om att använda en sexleksak så ska du självklart kunna göra det! Det finns både butiker du kan köpa ifrån eller beställa på nätet. Ett tips är att se till att köpa den från en seriös försäljare, särskilt om den är elektrisk, och att den består av ett material som är lätt att hålla rent.

Varmt välkommen tillbaka om du har fler frågor!

Många kramar,

/Tjejjouren.se