Beroende!

Hej, jag är en tjej på sexton år som har ett problem, jag är jätte beroende av analsex, kan verkligen inte sluta. Och om jag inte har nån kille har jag massa leksaker och gurkor, vad ska jag göra?? är detta farligt?

Svar

Hej!

Vad bra att du hör av dig till oss med din fråga!

Du beskriver att du är jätteberoende av analsex och inte kan sluta. Du nämner också att du använder leksaker och gurkor och undrar om detta är farligt.

Analsex är inte farligt om man är försiktig och skyddar sig med kondom. Om du väljer att använda dig av t.ex. gurka eller andra saker som inte är sexleksaker är det extra viktigt med kondom pga. bakterier. Sexleksakerna behöver inte nödvändigtvis kondom, men viktigt med noggrann rengöring. Runt analöppningen sitter den inre och yttre ringmuskeln. Där finns också väldigt många nerver vilket gör att det blir extra känsligt och kan kännas skönt om man t.ex. masserar där. Eftersom man inte blir naturligt fuktig i analöppningen när man blir kåt, kan det vara bra att använda glidmedel. Vid upprepad penetrering i analen, och om man inte är försiktig, kan ringmuskeln bli slapp och det blir svårt att hålla tätt. Men vanligtvis återgår ringmuskeln i analöppningen till att vara som tidigare.

Ditt beroende som du uttrycker det som, menar du att du inte klarar av att sluta ha sex i analen eller känner du att du bara vill ha analsex när du ska ha sex? Jag tänker att det är skillnad på det och ett beroende. Om du känner att beroendet upplevs som jobbigt rekommenderar jag att gå till ungdomsmottagningen eller kanske kuratorn på skolan. Eller gör du det bara för det känns bra är det helt okej.

umo.se och rsfu.se finns jätte bra information om du vill läsa mer om det här. Hoppas du fick svar på din fråga och du får självklart jätte gärna höra av dig till oss igen!

Ta hand om dig!

// Tjejjouren.se