Invandraren

Hej tjejjouren.
Jag har ställt samma fråga förut men jag har inte fått någon svar än så jag tyckte det var lika bra att skriva en ny.
Jag kommer från ett annat land där det är krig. Jag har tidigare bott i Libanon (inte landet jag kommer från vilket är Syrien) och gått i skola där och haft hur många kompisar som helst. Jag var liksom inte van vid att vara den utstötta (det var faktiskt ingen heller där, alla var vänner och gillade varann. Skolan var nästan mobbing fri). Jag har gått i en skola i Sverige vid namnet Fridas Hage. Jag hade några kompisar (och kände mig lite utanför då och då) men ändå. Jag var nöjd. Jag hade mina två bästisar! Vi var tillsammans efter skolan varje dag och hade hur kul som helst. Jag hade aldrig tänkt på att jag inte kommer från samma land.
Men en dag hände det. Jag fick en lillebror till! (Hade redan 2 stycken). Vår lägenhet blev för liten och vi behövde flytta.
Pappa och mamma hittade ett super bra hus enligt de som de köpte.
Jag bytte skola till (jag berättar inte vilken för det kan avslöja var jag bor men jag kallar den för skiten så du förstår vilken skola jag menar sen.)
Min första dag var okej. Inte som jag hade tänkt men ändå.
Dag efter dag gick och jag hade inga onda andar om sikten.
Men en dag började jag märka saker.
Blickar.
Miner.
De två sakerna är de värsta jag vet.
Folk började snacka skit om mig. (Även mina ”bästisar” !!!) Jag kände mig mobbad.
Kan du fatta Hur det känns när du ena dagen får till och med bestämma vad man ska göra på din kompis tjejkväll och andra dagen inte blir bjuden!?
I alla fall. Jag har ”råkat” höra när folk snackade skit om mig.
Nörd.
Ful.
Tönt.
Tjock.
Väger säkert 50.
Först och främst fattar jag inte grejen med att kalla den smartaste i klassen för NÖRD!
Och sen. Om jag gråter just nu (vilket jag gör) är det deras fel?
Mitt sociala liv SUGER!
Skiten SUGER!
Jag saknar Fridas hage ;(.
Jag saknar Alice. Jag saknar Nellie.
En gång blev jag påkörd!!
Och nej, folk blev inte extra snälla.
De blev VÄRRE!
Haha, varför kollade du inte för när du gick över vägen? HAHAH
(Gud va kul ;(... )
(Mitt namn) kollar inte över vägen! BWAHHAHAHAHAHAHAHAH OMG JAG DÖR! HAHAHAH
Väldigt kul! ;(
Det här är INTE det värsta!! Min ”nya bästa kompis” skojade om att jag var död. T.T
Folk undrar varför jag är så deppig.
”Du är inte den gamla (mitt namn) jag känner. Hur mår du?”
Tror de jag ska berätta? Nej! För jag kan inte berätta om mina känslor för någon!
Folk undrar varför jag är deppig. Det kan man verkligen undra!!
Jag behöver hjälp. AKUT-hjälp! Jag måste få råd om hur jag kan bli mig själv. Hur jag ska skaffa kompisar. Hur jag kan sluta vara fulisen i skiten!!!!
Tårfyllda hälsningar
Invandraren
P.S Det känns som om det är mitt fel att jag kommer från ett land med krig i!! Jag vill ha vänner! ;( D.S

Svar

Hej! Vad modigt att du hör av dig <3

Det låter inte alls bra det du beskriver, det låter som att du inte alls trivs i din nya skola, då de gamla eleverna är elaka och kallar dig fula saker. Jag vill att du ska veta att inget av det här är ditt fel, du har inte gjort någon något illa. Det är svårt att byta miljö, ny skola och nya elever och lärare som man ska lära känna. De elever som kallar dig eleka saker har ingen som helst rätt att göra så mot dig, och det är fel av dom. 

Jag tycker att du ska prata med en vuxen som du litar på, det kan vara en förälder eller en vuxen på skolan. Du behöver berätta vad som händer dig, och vad de andra eleverna utsätter dig för, så att de vuxna kan hjälpa dig. Jag förstår att det är svårt att lita på vuxna ibland, men dom finns där för att hjälpa dig. Du ska inte behöva ha det här på dina axlar, det finns hjälp att få. 

Du berättar att dina "bästa kompisar" också har sagt elaka saker om dig, det låter inte som att det är några bra kompisar. Är dom verkligen schyssta mot dig som gör så? Jag förstår att det är svårt att lära känna nya människor i en ny skola, men du ska inte behöva stå ut med dessa elakheter. Berätta för en vuxen person om vad som händer, och hur det får dig att må. 

Jag hoppas att du förstår hur värdefull du är. Det alla andra säger om dig stämmer inte, dom vill bara trycka ned dig vilket är jätteelakt. Men ta inte åt dig av deras dumheter. Du är en stark och värdefull person!! Jag tror på dig, du fixar det här! Prata med en vuxen så hoppas jag innerligt att hen kan hjälpa dig, för såhär ska man inte behöva må i skolan. 

Hoppas mitt svar hjälpte dig litegrann. Hör gärna av dig om du har någon mer fråga. Ta hand om dig, kram tjejjouren.

/Tjejjouren.se