mobbad

Hej! Jag är en 14 årig tjej som går i 7:an. Jag hade en vän i min pararelklass,vi blev ovänner i torsdags det blev ett litet bråk sen började min''vän''säga väldigt grova grejer t.ex fega neger,jävla bög,hora,din pappa e en dum jävla bög,du vill ha sex med alla jävla fuckgirl,du längtar efter kuk,du tror att du ser bra ut asså dina bilder men nej hur fult,det är inte mitt fel att du är snål som en jävla pungkula utan sperma,jag o min bff kan mörda personer utan att känna skuld. Jag blir rädd skitledsen och jag ska prata med skolan på måndag men jag känner mig fortfarande väldigt ledsen,värdelös och ful. Jag vet fan inte vad jag ska göra. Det går inte att beskriva hur dåligt jag mår i ord ingen förstår!Hjälp

Svar

Hej!

Vad klokt att du vänder dig till oss på Tjejjouren.se.

Du skriver att du blev ovän med en person i din parallellklass häromdagen som började kalla dig väldigt elaka saker, och att du mått väldigt dåligt över detta sedan dess.

Så bra och modigt av dig att du bestämt att du ska prata med någon i skolan om detta på måndag! Det låter som en jättebra idé. När något sådant här händer i skolan har lärarna ett stort ansvar och ska se till att detta inte händer igen, och att det inte fortsätter!

Det du skriver att personen i din parallellklass har kallat dig är inte alls okej, och det är viktigt att du förstår att denna person har gjort fel. Alla bråkar och kan bli ovänner då och då, men det är aldrig okej att säga såhär till någon, hur arg eller ledsen man än kan vara.

Jag förstår att dessa ord har tagit hårt på dig, men det finns ingen sanning i det personen säger. Oavsett vad hen säger till dig är du värdefull, viktig och fin precis som du är. Du är värd att bli behandlad med respekt. Glöm aldrig det!

Lycka till på måndag och hör gärna av dig till oss igen för att berätta hur det går eller om du har andra funderingar.

Ta hand om dig!      

/Tjejjouren.se