En nedstämd trettonåring...

Det känns som att alla har det tusen gånger bättre en mig. Jag inga nära vänner ,och när jag går ENSAM
i korridoren hör jag alla andra prata om killar, och det påminner mig om att alla killar hatar mig. Ibland undrar jag om dom ens inser vilken oerhört stor tur de har. Kan detta påverka mit liv när jag blir vuxen?

Svar

Hej!
Vad bra att du hör av dig till oss på Tjejjouren! 
Du skriver att du tycker att det känns som att andra är bättre än vad du är. Att andra tjejer pratar om killar medan du uppfattar det som att killar hatar dig. Du undrar om det kan påverka ditt liv när du blir vuxen. 

Det är svårt att hitta sin plats i livet och i skolan. Det är även svårt att vara tonåring. Även om det låter lite klyschigt så är det min erfarenhet att det är svårt men att det blir lite lättare när man blir äldre. Jag tror det är många som kan ha den känslan som du har, att andras liv är bättre. Man ser ofta på andras liv och tycker att de verkar så lyckade, men det är svårt att se vad som försegår bakom fasaden. Men att du känner dig ensam låter jobbigt! Finns det ingen i livet som du tycker om att vara med eller umgås med?

Hur kommer det sig att du tänker att killar hatar dig?  Kan det vara så att din självkänsla och tankar om dig själv kan påverka hur du tror att andra tänker om dig?  Det är inte säkert att folk tycker illa om dig, utan det kanske mer är en känsla som du har, en känsla som kan vara kopplad till din syn på dig själv. Att känna tvivel och dålig självkänsla mot sig själv är vanligt, speciellt under tonåren när man försöker komma på vem man är och vilken plats man har i t.ex. skolan.

Tror du att du kan hitta personer i ditt liv som stärker dig som du känner dig omtyckt av och försöka ignorera/strunta i de som du inte klickar med? Jag tror du kommer hitta de personerna som du tycker om och som gillar dig. Jag tror att det kommer bli lättare när du blir äldre, då mognar personer och man uppskattar personer för vad de är och tänker inte på status på samma sätt som när man är yngre. Mycket handlar om att ta igenom de här tuffa åren, för det kommer bli bättre. Men det är viktigt att få stöd här och nu också, du är välkommen att höra av dig till jouren igen, du kan t.ex. chatta med oss eller skriva i frågelådan igen om du vill.

Ta hand om dig!

/Tjejjouren.se