Ensambarnet

Hej!
Jag har mått dåligt ett tag nu, jag och en kille hade ihop de för ett tag sedan och var verkligen jätte bra vänner! Men sen så började han hota mig med att lägga ut nakenbilder på mig och jag gick till kuratorn och anmälde honom. Sommaren gick och vi hade inte kontakt! Min bästa tjejkompis började vara med honom nu när skolan började igen och sen så nu för en dag sedan ringde hon mig och berättade att hon hade känslor för denna kille, men att de ej var okej mot mig. Jag vet inte hur jag ska ställa mig mot henne? Och hon är riktigt elak och typ lämnar mig i skolan och så för att vara med honom. Och efter detta samtal med henne trodde jag att de skulle bli bättre men nej hon haffar bara ännu mer! Snällla hjälp...

Svar

Hej!

Vad bra att du hör av dig till oss. Jag tycker det var väldigt modigt av dig att anmäla killen, det var helt rätt gjort! Det är ingen som har rätt att sprida privata bilder på dig mot din vilja och det är olagligt. Hur gick det med anmälan?

Du berättar att din bästa tjejkompis har börjat umgås med den här killen efter sommaren. Du skriver också att hon sagt till dig att hon börjar få känslor för honom, men att det inte är okej mot dig. Hon lämnar dig ensam i skolan och du vill inte det. Tolkar jag dig rätt då? Har du berättat för din tjejkompis vad killen har utsatt dig för? Om hon får höra din berättelse kanske hon inte vill umgås med honom längre. Eller är du kanske rädd att han ska utsätta henne för samma sak?

Vänner är till för att du ska må bra och för att ge dig positiv energi. Du ska kunna lita på dina vänner och känna att de ställer upp för dig. Finns det några andra på din skola som du kan umgås med? Genom att umgås med andra personer kanske det känns lättare när hon vill umgås med honom.

Du skriver att du tidigare haft kontakt med en kurator, är det någon du känner att du kan prata med igen? Ibland kan det kännas skönt att prata direkt med en vuxen.

Om du har fler frågor och funderingar får du gärna höra av dig till oss igen på mail, chatt eller telefon.

Ta hand om dig!

/Tjejjouren.se