14 årig!

Tjena :) Hoppas allt är bra!? Jag mår inte bra! Jag har fått tics dvs jag rycker och skakar på huvudet! Jag får ont både i nacken och huvudet! Jag blir dessutom retad för det!!Jag har alltid otur! Jag har haft Cancer blod cancer leukemi blir retad för det med!Vet inte hur jag ska prata med min mentor om detta! Några tips? Jag älskar verkligen min mentor! Hon är bäst! Jag skulle kunna göra allt för henne!Men jag är väldigt blyg! Ska även prata med syv om allt möjligt! Men jag är så blyg och nervös!Men som sagt några tips hur jag ska ta första steget om ett samtal med min mentor? Och hur jag ska börja samtalet? Tack i förhand! Stor kram/14 årig

Svar

Hej!

Vad bra att du hör av dig till Tjejjouren.se med dina funderingar. Du skriver att du har fått tics och att detta ger dig huvudvärk och ont i nacken. Då det kan finnas många orsaker till detta rekommenderar jag dig att boka en läkartid för att få det undersökt av en som är mer kunnig. Det är väldigt fel av personerna som retar dig att göra detta. När du blir retad för att du är sjuk hur får det dig att må?

Vad kul att läsa att du har en mentor som du gillar! En mentor brukar vara en person som finns till och ger en stöd och blir nog glad om du tar kontakt med henne. Ett tips är ju att du kan börja prata om mer vardagliga saker som skolan. Om du har henne som lärare i något ämne kan du kanske be henne om hjälp med någon speciell uppgift och be att få träffa henne efter att lektionen är över.

Hör gärna av dig igen till Tjejjouren.se om du har fler funderingar eller frågor.

Ta hand om dig!
/ Tjejjouren.se