Undrar 2!

Hej! Jag hade skrivit en ungefär likadan fråga men den har jag inte fått svar på på mer än typ 1 vecka nu så jag hör av mig igen. Det är så att mina 2 bästa vänner som går i min klass upplever jag att dom inte är så schyssta mot mig. I skolan brukar dom gömma sig ofta och skrämma mig och jag är ganska lättskrämd och jag tycker inte alls att det är kul men dom fortsätter ändå med det även fast jag sagt till dom. Sen brukar det även bara vara dom 2 som sitter och pratar med varandra och jag får liksom bara hänga efter känns det som. Ofta när jag säger nåt i en "diskussion" som vi har brukar dom inte "angagera" (eller hur man nu stavar det) sig i det jag säger eller vad man nu ska säga. jag känner mig ganska ofta utanför och ledsen när jag är med dom i skolan. Dom gör säkert några fler saker som inte är så schyssta som jag upplevt det bara att jag inte kommer på alla saker. I och efter skolan kan jag bara få ångest på dom då och då och i skolan så brukar dom säga att jag inte behöver bli så arg men jag kan inte hjälpa det. och det känns som att jag inte räcker till för att vara deras vän. Vad ska jag göra för att "ta mig ur" detta? Jag upplever helt enkelt att dom inte är så schyssta mot mig. Tack så mycket i förhand!

Svar

Hej!

Jättebra att du hör av dig till oss för att höra om vi svarar på alla frågor. Ja det gör vi. Då vi får in många frågor i frågelådan kan det ibland ta några dagar för att få svar på just din fråga. Men vi svarar alltid på alla frågor.

Vad stark du är som hör av dig igen till oss med dina funderingar! Du skriver att de inte behandlar dig schysst och att du blir ledsen när du umgås med dem. Det är aldrig okej att de behandlar dig illa och det är inte ditt fel! Du är modig som vågat säga ifrån att de inte ska skrämma dig! Vad har de svarat dig när du tagit upp detta? Får du samma svar från dem att du inte ska bli så arg som du skriver längre ner? Ett tips är ju att säga att jag blir arg för att ni gör mig så ledsen när det känns som att ni inte lyssnar på mig. Jag förstår att du får ångest vilket du inte ska behöva ha. Du har all rätt i världen att få må bra och att känna att du blir lyssnad på.

Du skriver att du vill ”ta dig ur” detta. Har du någon i din närhet du kan umgås med förutom dessa två? Om så är fallet kan ju ett första steg vara att prata mer med dessa för att se om du mår bättre av att umgås mindre med de två som inte är schyssta mot dig. När du skriver att det känns som att jag inte räcker till som deras vän har du funderat om det är de som inte räcker till för att vara din vän? Du är värd att ha vänner som får dig att må bra och som ger dig positiva upplevelser. Om du behöver mer stöd så finns vi på Tjejjouren.se här för dig både genom vår chatt och genom att du kan ta kontakt med någon av våra lokala jourer. Tveka aldrig att höra av dig till oss vi finns till för dig!

Ta hand om dig!
/ Tjejjouren.se