Svullen i slidkransen

Hej jag är en tjej på 15 år och jag skulle behöva lite hjälp, jag har haft min mens i över 1 år nu och började med tampong i somras det var lite svårt så började använda vasselin och det funkade jätte bra men när jag hade min mens den senaste gången så skulle jag byta men jag hittade aldrig ett snöre och försökte med allt men det var ingen tampong inne (jag var 3 dagar in) men jag tyckte det var konstigt att jag inte hade blött igenom eller något sånt och det kändes annorlunda där nere då kransen hade blivit tjockare och hade inte samma känsel som de andra gångerna så har gått runt och varit orolig det senaste dagarna och undrar vad det skulle vara?
Tacksam för svar:)

Svar

Hej! :)

Så som jag förstår det, hade du mens och använde tampong. När det var dags att byta tampong kunde du varken hitta snöret eller tampongen därför fick du inte ut något. Det känns inte rätt i underlivet eftersom du känner sig svullen och känseln är inte som den ska. 

Det är vanligt att glömma bort om man faktiskt tog in en tampong eller inte eftersom man byter så pass ofta. Men om du är säker på att du hade en tampong inne men inte kunde inte hitta snöret och om du märker att det börjar lukta illa och det känns konstigt i underlivet då så skulle jag rekommendera dig att söka vård då det inte är hälsosamt att ha kvar en gammal tampong i kroppen. Du skulle kunna berätta för närmsta vuxen och få hjälp med söka vård. Känner du dig inte bekväm med det kan du prata med skolsyster eller gå till ungdomsmottagningen för vård. 

Ta hand om dig! :)

/Tjejjouren.se