Inte efter tampong

Använde mig av en tampong för första gången idag och det va ok men se efter, när den var ute. Nu när jag skulle sova så fick jag ont uppe där den hade suttit.
Vad ska jag göra kan inte sova nu?

Svar

Hej och tack för din fråga!

Jag tolkar din text som att du inte hade ont när du satte in tampongen eller när tampongen var inne i slidan. Det gjorde inte heller ont när du tog ut tampongen men efteråt, när den var ute så fick du så ont där den suttit att du inte kunde sova. 

En tampong som sitter rätt ska inte kännas och oftast är det lätt att få ut tampongen. Det kan gå trögt att få ut tampongen om du byter när den fortfarande är torr. Om det är svårt att få ut den kan du sätta dig på huk och dra i snöret. Om du tycker det är svårt att få ut tampongen kan du kontakta en ungdomsmottagning för att få råd och hjälp. Varför det gjorde ont efter att du tagit ut tampongen är svårt att säga. Du beksriver att det gjorde ont där tampongen satt, den smärtan skulle kunna vara mensvärk. Vid mensvärk kan en promenad, värme eller värktablett fungera för att minska smärtan. Du kan vända dig till en ungdomsmottagning för att få hjälp om problemet kvarstår. 

Hoppas svaret var till hjälp och att du inte behöver ha ont mer!

Ta hand om dig!

/Tjejjouren.se