Har mina piller slutat verka?

Hej,
Sedan tre veckor tillbaka har jag haft mellanblödningar nästan varje dag fastän jag äter mini-piller. Jag har gjort det i tre år nu och jag har aldrig haft mellanblödningar så länge som nu. Jag tar pillren samma tid varje dag. Fungerar pillren ändå eller borde jag testa andra preventivmedel istället?

Svar

Hej!

Vad bra funderingar du har!

När en äter mini-piller är det viktigt att ta dem samma tid varje dag, vilket du skriver att du gör. Om du tar pillrena som du ska så ska de fungera som de ska, men självklart är det alltid bra att kolla upp för att vara på den säkra sidan. Det är vanligt att få småblödningar vid användning av mini-piller och själva blödningen i sig är ofarlig. För vissa personer är det mer vanligt med mellanblödningar och för andra kommer blödningar bara ibland.

Om du skulle ha besvär under en längre tid kan det vara bra att kontakta din ungdomsmottagning, gynmottagning eller vårdcentral för att se över om du behöver byta preventivmedel. Det kan också vara bra att kolla upp hos ungdomsmottagning eller vårdcentral så att allt står rätt till om mellanblödningarna skulle fortsätta. Om du har fler funderingar finns det väldigt bra information om mellanblödningar och p-piller på UMO. Om du har fler funderingar som du vill att vi ska svara på är du varmt välkommen att skriva in till oss igen i vår frågelåda, i en chatt eller per telefon.

Ta hand om dig!

/Tjejjouren.se